Fisk och sparrisgratäng
Detta behöver du!
600gram Fiskfileér
2msk smör
1tsk salt
3msk Touch of taste fiskfond (el. hummerfond)
500 gram Oskalade räkor, eller ca 200 gram skalade
200gram sparris
Till Gratängsåsen:
3dl grädde (matlagningsgrädde)
1,5 msk vetemjöl
2 ägg gulor
½ dl finklippt dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gratinering:
1 dl riven parmesanost
Garnering:
Dill och räkor
Så här gör du!
Sätt smör i botten på gratängformen
Skär fisken i ca 2 cm stora bitar.
Placera fisken i formen, salta över!
Häll fonden över fisken, ca 3 msk behöver du!
Ugnsbaka i 200 grader i ca 10 minuter (mitten av ugnen)
Under tiden gör du såsen. Såhär:
Blanda mer än 3 dl grädde (gott med mkt sås) + mjöl. Hetta upp i ca 2-3 minuter, dra pannan åt sidan tillsätt salt 2 vispade ägg gulor, dill samt salt och peppar.
Höj ugnen till 220 grader
Lägg räkor på fisken, ta sparrisen dela den på hälften och lägg ut på fisken. Häll över såsen sätt på mer räkor och sätt nu på riven ost och gratinera i nedre delen av ugnen tills det har fått en fin färg (ca 20 minuter)
Smaklig måltid!
600gram Fiskfileér
2msk smör
1tsk salt
3msk Touch of taste fiskfond (el. hummerfond)
500 gram Oskalade räkor, eller ca 200 gram skalade
200gram sparris
Till Gratängsåsen:
3dl grädde (matlagningsgrädde)
1,5 msk vetemjöl
2 ägg gulor
½ dl finklippt dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gratinering:
1 dl riven parmesanost
Garnering:
Dill och räkor
Så här gör du!
Sätt smör i botten på gratängformen
Skär fisken i ca 2 cm stora bitar.
Placera fisken i formen, salta över!
Häll fonden över fisken, ca 3 msk behöver du!
Ugnsbaka i 200 grader i ca 10 minuter (mitten av ugnen)
Under tiden gör du såsen. Såhär:
Blanda mer än 3 dl grädde (gott med mkt sås) + mjöl. Hetta upp i ca 2-3 minuter, dra pannan åt sidan tillsätt salt 2 vispade ägg gulor, dill samt salt och peppar.
Höj ugnen till 220 grader
Lägg räkor på fisken, ta sparrisen dela den på hälften och lägg ut på fisken. Häll över såsen sätt på mer räkor och sätt nu på riven ost och gratinera i nedre delen av ugnen tills det har fått en fin färg (ca 20 minuter)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback