Fisk och sparrisgratäng

Detta behöver du!

600gram Fiskfileér
2msk smör
1tsk salt
3msk Touch of taste fiskfond (el. hummerfond)
500 gram Oskalade räkor, eller ca 200 gram skalade
200gram sparris

Till Gratängsåsen:

3dl grädde (matlagningsgrädde)
1,5 msk vetemjöl
2 ägg gulor
½ dl finklippt dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gratinering:

1 dl riven parmesanost

Garnering:

Dill och räkor

Så här gör du!

Sätt smör i botten på gratängformen
Skär fisken i ca 2 cm stora bitar.

Placera fisken i formen, salta över!
Häll fonden över fisken, ca 3 msk behöver du!
Ugnsbaka i 200 grader i ca 10 minuter (mitten av ugnen)

Under tiden gör du såsen. Såhär:

Blanda mer än 3 dl grädde (gott med mkt sås) + mjöl. Hetta upp i ca 2-3 minuter, dra pannan åt sidan tillsätt salt 2 vispade ägg gulor, dill samt salt och peppar.

Höj ugnen till 220 grader

Lägg räkor på fisken, ta sparrisen dela den på hälften och lägg ut på fisken. Häll över såsen sätt på mer räkor och sätt nu på riven ost och gratinera i nedre delen av ugnen tills det har fått en fin färg (ca 20 minuter)

Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0