Vit matta till vardagsrummet

Jag har sökt efter en vit matta att ha under matsalsbordet ett tag nu.. Sen hittade jag dessa bilder som bara förstärkte min längtan :)
Foton: alvhemmakleri.se
 
Sen.. Hittade jag mattan jag sökte. Jag har sökt som en galning för att försöka hitta en sån här matta i Piteå, men det verkar då lönlöst. Tack och lov för Ikea :)
 
Foto: Ikea.se
Mattan är dessutom väldigt prisvärd. Dock hade jag velat se den på riktigt innan jag köper den.

DIY renhornslampa och snygga galgar


Foto: http://kitkadesigntoronto.com/, också kallad Mjölk.
 
Varför inte samla ihop en massa renhornmåla dem vita sätt ihop dem med hjälp av lim och skruvar och därefter skaffa en el-kunnig människa som hjälper dig att dra elen till lampan (eller kanske är du så kunnig själv?) och göra en stylish lampa alá nordisk design?
 
Sen, att göra sina egna galgar.. det är ju egentligen inte så svårt men kan vara en ganska kull grej för att pigga upp en annars tråkig garderob eller för att tydligare ge lite piff åt den där snugga klänningen som hänger på display i sovrummet. Mitt förslag är att ta gamla trägalgar och enkelt skuva ut själva kroken. För att sedan göra mönstret på galgen kan du ta det mönster du gillar måla det på en mdf skiva, såga ut, slipa lite och måla eller klä i tyg och volá så har du en snygg unik galge :)

Walk in closet

foto: alvhemmakleri.se
 
En egen walk in closet är något jag drömt om länge. Kanske någon dag?

Laura Ashley på väggen


Foton från alvhemmakleri.se

Dessa vackra tapeter fastnade jag för i min dagliga inspirationssök på nätet. Moderna i sin färgsättning men med en gammal flärd. Det är Laura Ashley tapeter som heter Josette dove gray. De kostar 695 kr/rullen och finns att köpa Här. Där kan du även hitta andra vackra ting i form av möbler, belysning osv.

Stapla tidningarna med stil

Tidningarna här hemma bör jag egentligen gå igenom och rensa ur men samtidigt tar det emot då jag vet att det finns så mycket fint där och finurliga ideér som jag vill spara, men iof så behöver jag ju inte spara hela tidningen för en idé. Här är i alla fall ett snyggt sätt att förvara sina tidningar.

Foton: kattabloggen.blogg.se

Hon visade något som jag faktiskt hade missat, tidningsstället från Designtorget. En design av Michael Jungeby.
Den finns i svart eller vitt och kostar 395 kr. Katta hade själv varit fundersam på vilken färg hon skulle välja då hon klickade hem den, men jag tycker att hon valde absolut rätt! Ett vitt tidningsställ till de där vackra ljusa golven och den ljusa interiören harmonerar bra tillsammans. Jag hade då själv valt att klicka hem ett vitt, men som de flesta som läser min blogg vet så är jag förtjust i vita ljuvliga inredningar. Ha en trevlig helg nu åker jag till stugan för lite mys, födelsedagsfirande samt svamplockning.
 
 
 

2 i 1 kombinerad bänk och klädhängare


Design: Erns Kirchsteiger, Vem annars =P
 
Fast jag tycker faktiskt att det är en ganska fiffig idé. Bör gå att göra en egen faktiskt! Smart i den lilla hallen, då ryms ju både jackor och lite plats att sitta på då du tar på dig skorna.

Sittpuff och Tolix snygga A stol



Foton från alvhemmakleri.se
 
Sittpuff från Lob design och snygga industriella stolar i vitt från Tolix gör sig bra i denna miljö. En blandad stil egentligen, men jag gillar det. Det är blandningen av stilar som gör det intressant, mer personligt fast detta nu är en stylad miljö så kan jag tänka mig hur extra fint det skulle vara med lite familjebilder på väggarna.
 

Egen lingonsylt och smarrig höstsoppa

Jag har njutit av höstens första hälft med allt från att plocka blåbär och lingon till att äta god höstsoppa.
Foto: privat
Jag har även gjort min egna lingonsyt för första gången, här ovan ser ni mina lingon då jag just ställt dem på spisen med ca 2 dl vatten i botten till ca 1,5 liter lingon.

Foto:privat
Bara några minuter senare såg det ut såhär. Innan jag började att hälla i socker och sytsocker så skummade jag. Jag stoppade i 2 dl vanligt socker och ca 3 dl syltsocker, allt enligt recept. Det tar totalt cirka 15 minuter att göra sin egen sylt. Mysigt hela vägen! Ändå från lingonskogen och till färdig produkt :)
 
Förutom detta så har jag tidigare i september gjort en väldigt god höstsoppa som jag varmt rekomenderar! Det är bland den godaste soppa man kan äta och den går snabbt att tillaga.

Foto: privat
 
Recept: Mustig svampsoppa (4 personer)
ca 4 dl förvälvda trattkantareller
1 stor gul lök
2 morötter, skurna i små bitar
2 msk mjöl eller redning
8 dl grönsaksbuljong
2 dl mjölk
2 dl grädde eller creme fraiche
2 tsk tomatpuré
1 ask cockailtomater, halverade
persilja, salt och peppar
 
Gör såhär:
koka bort vätskan i svampen. Fräs svampen tillsammans med lök och morot i smör. Pudra över mjölet. Späd med buljong och mjölk under omrörning. tillsätt grädde eller creme fraiche och tomatpuré. Koka soppan i 10 minuter tills morötterna börjar mjukna. Häll i tomater och hackad persilja och koka ytterligare några minuter. Smaka av med sat och peppar. 
 
Till soppan rekomenderas ett grovt mörkt bröd och kalasöl från Nils Oskar. 
 
Njut :)
 
 

Fridfullt och lyxigt badrum



Foton från alvhemmakleri.se
Ett välplanerat och harmoniskt badrum med höstens färgtema. Det är bra att tänka förvaring. I regel har man mer i badrummet än vad man tänker på, speciellt vi tjejer. Har du massor med prylar är det bra att kunna gömma bort dem för att inte skapa ett rörigt intryck i badrummet samt för att slippa att det blir så dammigt.
Har du dessutom en liten hall så kan det vara smart att sätta in en skjutdörr istället för en vanlig för att spara utrymme.
 
 

vardagsrumsmys


Foto: privat från mitt vardagsrum (mobilbild)
 
När det är en ruggig eftermiddag som det var igår är det ibland mysigt att bara krypa upp i soffan och mysa. Dessutom så har jag lyxen att aldrig behöva mysa själv, hunden brukar lägga sig nedanför mina fötter på golvet och katten sätter sig i min famn. Föresten så är katten med på denna bild, ser ni henne ? :)
 
Återigen, ursäkta bildkvalitén, jag har ingen ström i min kamera och hittar inte laddaren..
 
 
 

Stora blå vaser från Leornado


Foto: privat (mobilbild)
Dessa vackra vaser från Leornado har jag köpt på Keramix för ett tag sedan. De är rejäla pjäser som gör sig bra i våra stora fönster, Jag gillar när solen skiner in på dem och förstärker den vackra blå färgen. I förgrunden ser ni min snurrfotölj som också är inköpt på keramix för cirka två år sedan.
Jag har hellre få större föremål i mitt hem än massor med små. Jag tycker att det fungerar bättre för mig för då kommer de saker jag verkligen gillar fram mer. Annars kan det bli som i ett ordspråk jag hört för länge sedan: Jag ser inte skogen för alla träd.

Keramix i Piteå

Tyvärr så stänger dom sina dörrar för gott i november, men om vi nu ska se det positivt så är det 25% rabatt på allt i butiken fram till dess stängning. Detta är en bild från denna underbara butik, ursäkta kvalitén men det är ett kort taget med min mobiltelefon.
Foto: privat

Josef Frank tapet


Foton från alvhemmakleri.se
Jag var ute på internet och spanade efter lite inspiration till hallen (och badrummet) när jag stötte på dessa bilder. Förutom att jag älskar golvet, den vackra dörren och kontrasten mellan de vita väggarna och Josef Frank tapeten så gillar jag verkligen vasen som står på hallbyrån. Någon som vet var den går att köpa?
 

Hallmöblering

Foton:privata från vår lägenhet.
 
För ett bra tag sedan bad jag min pappa att bygga en bänk åt mig och här står den nu, färdigmålad och pryder sin plats i hallen. Jag valde att måla den vit för att inte göra ett rörigt intryck i hallen. som jag har nämt tidigare så vill jag ha en ljus, stilren hall. När det blir kyligare ute tänkte jag lägga en fårfäll på bänken. Frågan är bara i vilken färg? ljusgrå, mörkgrå eller vit?
Men visst skulle Woods tapeten passa på denna vägg :)

Det kliar i inredningsfingrarna

Jag hade gärna velat ha en vit vägghängd tv bänk och skulle så gärna velat klä om en vägg i hallen med tapeten Woods från cole and son. Jag vet att det hade blivit jättefint, men jag blir stoppad av min sambo då han inte tycker att det ger något att tapetsera i en lägenhet som vi ändå inte ska bo i så länge till. Vi söker ju efter hus så han tycker att det är bättre att vänta och lägga pengarna där istället. Hatar när han har rätt =P
 

 
Foton lånade från alvhemmakleri.se
 
Så för tillfället så väljer jag att måla om vår befintliga tv bänk. Jag får lov att nöja mig med det. Fast! Om någon har en tapetrulle Woods över så skulle jag gärna köpa den ;) Det behövs ju bara en rulle för den vägg jag vill tapetsera.

Gammalt och nytt i strålande kombination

 
Fotot är lånat från alvhemmakleri.se
 
 

RSS 2.0