..

är ute och tar kort på min omgivning..

sen ska jag bara lista ut hur jag sätter in korten i min dator=)

sen får ni se dem=)

=) happy days!

Slut på terrorn är det=)

Vi har köpt vår alldeles egen systemkamera! Det blev en Nikon D80!

Till kameran följde ett linsobjektiv, 18-55 mm, men det var ju specialpris så vi fick även ett objektiv på 55-200 mm, ett minneskort på 4 gig köptes även in och en extra blixt, som egentligen kostade 1999 kr, men killen som visade för oss igår sa att den kostade 999 kr så jag gav mig inte och fick 1000 kr i rabatt=)

+ att kameran var 2000 kr rabatt på och det större linsobjektivet fick vi med på priset å den tror jag skulle ha kostat ca 2500 kr...

ja, helt enkelt så fick vi ganksa bra pris på alltsammans.. det blev mkt billigare än om vi hade köpt den på nätet! =)

andreas sitter å läser om kameran å jag ja, bloggar nu, men pluggar till en tenta egentligen =) + att jag lagar middag!
jag känner mig helt hyper! jag är så glad över kameran! det ska bli kul!!

slut på terrorn?!

kanske kan jag se ett slut på denna bild torka som har ägt rum i min blogg.. Som jag har tjatat om tuusen gånger så har min kamera gått sönder.. men jag och  Andreas ska lägga ihop och köpa en digital systemkamera
Nikon D80..

det är special erbjudande på den nu på en affär i stan=) ska vi passa på?! Det är helt otroligt att jag har klarat mig så länge utan en kamera! jag som inte klarade mig utan en i en dag ens förr!


Jag har i princip gjort om i hela lägenheten sen kameran gick sönder, jag har så mkt att visa=)


kyrkmarknad

Idag har jag, Devil och Andreas varit påkyrkmarknaden här i byn=)

jag spenderade pengar=)

2450 kr för att vara exakt! Ja vet det låter som massor! men det gör inget! för det var fårfällar, en åt mig, en åt syrran å en åt mamma=)

Helenas får fäll är brunsvart.. samma färg som den på bilden under, fast välklippt! men detta var det bästa jag kunde hitta på nätet.. Den är mer klippt som mammas under!
 

mammas ser ut som denna minus den vita magen! Det är gottlandsfår för er som undrar..


och min! den är en blandras får, så den ser ut typ som en blandning mellan de två övre, fast gråsvart!
så då vet ni=) Det är fint med den lockiga fällen=)


Mamma ville även ha kuddar i fårfäll, som också finns på kyrkmarknaden som fortsätter hela veckan! kankse kommer jag att få gå dit mer och inhandla fler saker=) de fanns i alla färger, fast inte i lika vit som dden på bilden under, då dessa inte är ändrade på något kemikaliskt vis..
image2231

julpyntning på hög nivå

Nu åker julen fram=)

Min Nordic Light ljusstake från design house stockholm, jag har den vita, med den finns även i fler utföranden. Min syster har en svart!


Min julstjärna som jag köpte för endast 25 kr på Keramix, i märket star tradning har jag satt upp i sovrummet, den blev över min förväntan=) superfint!

blä!

äckel-kisse är i löpen, IGEN!!

hon går som vanligt och gnider sig upp mot hunden och hoppas på små Ninni -Devil bäbisar..
Devil gömmer sig hos matte för att få vara ifred ett tag! stackars söta vovve, det är alltid han som blir mest utsatt..


jag ska testa springa ute i vinter=)

här är några bra grejer att veta inför det!


5-minuters regeln
Många nybörjare gör ofta misstaget att de tar på sig alldeles för mycket kläder när de ska ut en kylig vinterdag. Det kan leda till att svetten börjar lacka i onödigt strida strömmar och man känner sig överhettad för att sedan istället bli jättekall då kläderna inte hinner transportera bort all fukt som produceras. Ha därför som regel att du först efter fem minuter ska få upp en skön värme i kroppen. Detta innebär alltså att de första minuterarna kan bli lite kyliga, men det är det definitivt värt!

Straffskott på bomullsanvändande!

Bomull tenderar att suga åt sig och behålla fukt, vilket är helt värdelöst när man tränar på kyligare breddgrader. Använd istället funktionsmatrial som kan transportera bort fukten och på så vis hålla kroppen någorlunda torr och därmed varm.

3-lagers principen

Genom att klä sig i flera tunna lager håller man lätt värmen utan att det behöver bli bylsigt. Lager-på-lager principen stänger nämligen in luften som fungerar värmande om den inte flyttas bort. Principen ger dig också möjlighet att på ett smidigt sätt reglera kroppstemperaturen genom att antingen ta på eller av ett lager. Ytterligare ett plus är rent ekonomiskt då man kan använda plaggen under nästan hela året och alltså inte bara under den smällkallaste midvintern.

Accessoarerna är viktiga även vid löpning

Man förlorar ungefär hälften av kroppsvärmen genom huvudet, varför en mössa är ett måste. Välj gärna en tunn modell i funktionsmaterial. Det blir också allt vanligare att folk börjar skydda halsen, antingen med hjälp av polotröja, scarf eller specialgjorda halsskydd (Mizuno har ett helt fantastiskt sådant). Allra längst norrut i vårt avlånga land är det nog ingen dum idé att utrusta sig med en ansiktsmask/rånarluva också.
När det gäller händerna är tumvantar att föredra framför fingervantar/handskar eftersom de håller händerna varmare. I vanliga handskar tillåts nämligen luften att cirkulera mellan fingrarna.
På strumpfronten är det viktigt att välja ett material som transporterar bort svetten om man vill hålla fötterna varma. Tunna ullstrumpor är ett bra exempel.

Ett sista visdomsord; använd ALLTID mängder med reflexer eller reflexväst då ni är ute i skymningen eller därefter. Detta gäller även vid snöoväder! Ta aldrig för givet att bilförare, cyklister eller fotgängare kan se er, det är betydligt svårare än man kan tro att upptäcka folk i mörkret.

tok-kisse

Jag, Andreas och Devil höll på att göra chokladbollar, eller negerbollar eller vad man nu vill kalla det... När Lilla Ninni helt plötsligt skriker för full hals.. och ja, ni som känner Ninni vet att hon är en väldigt verbal katt i vanliga fall också men detta!! Hon höll på att skrika ihjäl sig, det lät som att någon höll på att slå ihjäl henne! mörda min lilla kisse!

Jag och Devil hoppar rakt upp, springer in på toan i rädsla för att hon håller på att ramla ut ur toa-fönstret eller nåt sådant!

och vad var det?!

Lilla kisse var hård i magen! och det gjorde ONT!


70kg gånger 3

Idag har jag och andreas varit på gymmet, jag har tränat marklyft, slutade på en vikt på 70 kg i smal mark, och på 60 kg i så kallad sumo.. också marklyft..  jag är fortfarande en så kallad nybörjare, så jag ville inte gå för tungt.. men nog hade jag klarat mer än vad jag gjorde idag.. fast jag vill träna upp en bra teknik och viktvana innan jag går tyngre=)

allt som allt så är jag väldigt nöjd över dagens träning=)

fredá

jag är supernöjd med min nya hårlängd! jag har haft det rakt, vågigt och idag, lockigt =)



Fredagsfin!

Nu skulle jag bara behöva färga i hårbotten lite, synd bara att jag har glömt min färg hemma hos mamma och pappa.. men jag ska färga det så fort jag åker hem till Skellefteå!

jag ser det snöar

jag har faktiskt liiiite, liiiite träningsverk idag! Det har jag inte haft av löpning på säkert ett år! Fast då kan det ju vara styrketräningen oxå...

Nu ska jag iaf gå ut och gå på prommenad med Devil!


Jag och andreas ska träna idag, sen kommer det att bli lite bak och julpyntning=)

det ska bli en mysig kväll, så jag måste vara duktig idag så att jag hinner plugga ordentligt!

tajts!

jag glömde ju berätta!

Gårdagens gympass blev ett ganska så lätt ett.. vi körde bara lite bänkpress! Idag ska jag fara ut och springa med Devil.

Malin! idag ska jag testa dina byxor, få se om jag kommer att gilla denna lite tajtare modell på byxor... hehe, om jag vågar mig ut vill säga=P de ser ut som typ dessa...



Uppdatering:

jag har varit ute och sprungit nu, jag tänkte bara ta en kortare vända eftersom jag inte visste om jag skulle frysa häcken av mig eller inte i dessa byxor...

Men! Det var helt underbart ute!! minus 4 grader, och sol så långt ögat kan nå=)

istället för att bli en kortare vända så blev den närmare en mil lång! Jag lindade bara Devils koppel runt halsen på honom och så sprang han lös med mig hela vägen..  När jag kom hem var jag en blöt fläck av svett, men jag kände att jag hade likaväl kunnat springa dubbelt så långt! jag är inte slut i kroppen på något sätt!!

Dessa kläder var underbara.. men självklart heter det funktionskläder av en anledning =p

funktionskläder is the way to go!

rookie misstake

Jag trodde ändå att jag hade uppfostrat Devil bättre än såhär...

Vi var ute på vår vanliga morgon prommis imorse när Devil inte gjorde det smartaste i sina dagar...

Han slickade på en lycktstolpe.. i minusgrader!

Säg mig, vaaaad händer om man slickar på en lycktstolpe på vintern?!


ja, just de...


som sagt inte det smartaste han har gjort =P

Klicka för stor bild


min favorit film i hela världen!




Powder, 1995 med Sean Patrick Flanery
med hår och inte lika blek =P

trubaduren Daniel

Som vanligt är jag först uppe igen....

En helt underbar kväll igår!
 
Daniel är ju här, och han ville gärna gå ut på krogen, så vi anordnade en liten fest här hemma, det var jag, Andreas, Daniel, Levander,Jonas, Anders, Petra, Anette och Sist och dessutom minst=P Bea.. Absolut helt lagom!

Det blev plankstek till middag, och trubadurkväll tack vare Anetts gitarr och Daniels sång och spel.. Vi for väl ut vid 12 snåret, jag dansade nästan hela kvällen, när jag inte gjorde det hade jag djupa samtal med Daniel =P

Trubadurkvällen fortsatte när vi kom hem igen då efterfesten blev här! Vi avrundade vid 6 tiden i morse..

Undra hur glad tjärringen under är på oss nu?! hehe

bröderna Dela

Jag har båda bröderna Dela under samma tak.. Daniel kom från Umeå för att hälsa på Andreas och mig i helgen.. Inte för att vi har hunnt med så mkt ännu, iof igår var vi på gymmet å körde bänkpress och sedan åkte vi på bio och så "låt den rätta komma in"
men idag, när det är underbart väder ute, stan är öppen och man skulle kunna hitta på huur mkt som helst, så vad gör bröderna?! Jo dom sover! båda två! inte för att jag blir speciellt förvånad.. hela familjen Dela är sjusovare! förutom mamman i familjen =)

men så fort jag har sett mina serirer klart så ska jag nog ta å dra upp dem så att de inte sover bort hela dagen!

Utmaning tagen!

Tre personer som får mig att skratta: 
Jenny, Linda, Camilla
 
Tre saker jag älskar:
Andreas, Devil , Ninni

Tre saker jag hatar: 
Slaskigt väder, tentor, jobbiga lärare som kräver enmassa skolarbete av mig jämt..

Tre saker jag inte förstår:
PMS, varför märker jag aldrig att jag har det föränn efteråt?, varför jag inte märker när folk flörtar med mig
Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Datorn, räkningar, parfym

Tre saker jag gör just nu:
skriver , pratar med andreas och tittar på katten

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
resa jorden runt, gifta mig skaffa hus och barn mm.

Tre saker jag kan göra:
träna hundar, springa och prata=P 

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
oj,ja lyssna på mig såklart, lyssna när folk pratar, och lyssna på vad du själv vill

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
nån rolig dans, typ street, vissla ordentligt, färga mitt eget hår!

Tre favoriträtter:
grillat älgkött, kyckling och plankstek

Tre saker som skrämmer mig:
att misslyckas, knarkpåverkade äckliga människor, mördare

Tre personer jag utmanar:

int nån!

skitväder

Ja just de, skitväder som förstör min träning! blä det är snö blandat regn ute och det tycker inte jag om!

Vi får se om det blir bättre så att jag å camilla kan fara ut å springa, men nu ser det dystert ut=/

nu är jag busig..


Där är vännen jag pratade om=P
Ni hittar henne här

snälla låt oss hålla kvar vid det sunda och inte bli som bilden till höger!!


=/

det blev ingen träning idag, camilla ställde in, å jag tränade ju igår och att träna 4 dagar i rad kanske inte är så jättebra =)

en vän

jag har en vän som är så söt!

Hon har misstagit butiken elkedjans namn för att heta elke-djan, hon använder en gammal syltburk till fotbad och tycker att alla som är feta borde vara energi-knippen med tanke på att de har så mkt energi lagrad i kroppen=)

Missuppfatta mig inte nu, det är en smart tjej, utan tvekan! hon har bara roliga tankar som alltid har en tendens att komma ut i precis rätt ögonblick för ett skratt ;)

Ord går ej att beskriva hur otroligt rolig denna människa är att vara kompis med...

Kan nån gissa vem jag kan tänkas prata om?

=P

Snö

Jag kunde inte hålla ig igår! träningen har gått så bra och jag kände mig så bra i kroppen sådet blev en liten joggrunda (ca 4 km) även igår, och vad händer när jag nästan är hemma?

Jo, det börjar att snöa! jag kände mig som ett barn igen! för glädjen och harmonin som strömmade igenom mig då, kan bara jämföras med den man fick när man var liten=)


Nu är vintern här, allt blir så fridfullt och vackert då!

vill ha!

En pappelina matta till hallen! siri heter denna modell den finns i flera färger! Jag vill ha en som är vit och creme, grädd vit! =) tror ni att det skulle vara fint i hallen?
siri brun 221siri vit 221

Jag har ett tag nu varit på jakt efter 4 vita rottingkorgar  att sätta på hyll-planen i min svarta hallbyrå.. idag fann jag dem!

För 39.90 kr på coop! det var dessutom så skönt att slippa betala för tre olika storlekar! man fick välja själv , om man ville ha bara en, eller flera och rätt storlek! det är inte ofta sånt händer då de oftast kommer i tre-pack!

backträning och kamp

Träning på många nivåer blev det idag! jag och Camilla har varit ute på grisberget och sprungit idag med hundarna, 5 km vändan.. ska jag tillägga att det är mååånga branta backar! det var länge sedan det brände så mkt i mina vader och lår när jag sprang! suuperkul!

Vi tränade även hundarna lite lydnad bland annat, vi bytte faktiskt hundar så jag hade Clinton och Camillla hade Devil..

jag tror att det är nyttigt för hundarna att se att alla männsikor är ledare och kunna följa mer än bara en person.. Devil försökte såklart muppa sig med Camilla genom att vara en överdrivet lycklig vovve som bara flummar på.. Det kan se gulligt ut att han gör så men i verkligeheten så är det hans sätt att försöka ta dominans!

Clinton går inga sådana omvägar så jag och han fick vara lite ovänner men det gick bra i slutändan. för jag vann ju!

Fast det är såklart, jag har som regel att aldrig gå förlorande ur en sådan kamp.. Men Clinton var duktig! och nu vet han vad jag går för oxå=P

mjölksocker= ajabaja!

Nu är det officiellt! Andreas har varit hos doktorn idag och han är alergisk mot laktos, alltså mjölksocker. Så nu blir det andra bullar! jag har länge försökt att hålla honom borta från det för jag har insett att han är det! men hur lätt är det när han själv vägrar inse det.. vi får se om han nu tar detta på allvar...

skev

hur många unga tjejer där ute ser sin kropp helt annorlunda än vad det egentligen ser ut? att man har mer fett på kroppen och mer skavanker än vad alla andra uppfattar...

jag måste medge.. att jag är en av dem!

Andreas motto=)

utsidan ger insidan en chans och insidan ger utsidan sin glans.




Hur gulligt är inte det?!

Fest hos Linda

Igår var jag på fest hos Linda och Krille, vi hade jättekul! och senare på kvällen kom även Anette vilket bara förhöjde vår glada stämning ännu mer=) det var en kul och bekymersfri kväll helt enkelt som innehöll lite singstar och guitarhero, och även trubadur-musik på krogen=) Annorlunda och riktigt kul!

Fish and flush

Jag hörde om detta på radion idag och blev väldigt nyfiken på hur en kombinerad toa och akvarium ser ut, det är helt vanligt fungerande toa com kostar 300 dollar och ca 2400 svenska kronor.. dessa amrikaner hittar då på allt möjligt! =p

min Andreas är en tuffing


och där har ni bildbeviset från styrkelyfts tävlingen i Umeå förra helgen! =P

Stegräknare

jag hatar min stegräknare! den glappar eller nåt, den slår bara av sig hela tiden! hur ska man då kunna hålla koll på hur mkt man rör på sig?

Men jag kan iaf gissa på att det blev ca 1500 steg på min och Devils korta morgonprommis.. vi ska ut på en Låång promenad efter lunch! Jag älskar att vara ute mitt på dagen då det är ljust och skönt.. fast iof så gillar jag att gå ut på kvällen när det är mörkt också.. bara lite snö kunde komma nu så vore det bra=)

mittimellan

Mellantiden har anlänt!

För er som inte vet vad jag menar så är det tiden mellan höst och vinter, då höstens vackra färger har flygit sin kos med flyttfåglarna, och vintern väntar på att få anlända med sin vackra vita snö och friska kalla luft..

den här tiden hamnar jag alltid som i n dvala, väntande på att nästa årstid ska anlända.. förra året fick jag vänta långt in på december! Hoppas jag slipper vänta lika länge detta år!



























världens första gravida man



Thomas och hans fru har nu fått en liten flicka..

Jag hoppas att ni förstår att Thomas föddes som kvinna=P och är transexuell!

variation på frillan?!

tror ni att man skulle kunna göra min nya frilla såhär?

nya frillan.. vad tycks?


om mig

ÄNTLIGEN!! Idag blev jag tvärless, så imorse beställde jag en tid hos frissan för att klippa håret.. jag Undrar hur mkt dom kommer att behöva ta! för mitt hår är verkligen nött och slitet nu.. det var 4 månader sen jag sist klippte håret!

Jag har en hemlig liten fundering på att klippa det lite kortare! långt, fast kortare långt.. om ni förstår vad jag menar.. vi får se vad frissan tycker!

det ska bli spännade =)

Sidensvansar

Hemma hos mig, i vår lägenhet på andra våningen har vi ett rönnbärsträd utanför vårt sovrumsfönster, alla löv har ramlat av och kvar är Massvis med röda vackra bär!
Idag fick vi även besök av säkert 50 vackra fåglar som hade fullt upp med att äta av bären. katten jamade och ville upp i min famn för att titta lite närmare på dem. Där stod vi i säkert en halvtimme och kollade på Sidensvansar som de heter (var tvunget att kolla i min fågelbok)
Här får ni också se vad fint besök vi hade=)


dessa ska jag få i julklapp=)

Jag var på nätet för att söka reda på en bild på dem.., men nästan förgäves, denna tjej som har inhandlat likadana som mig var inte världsbäst på att fota i rätt vinkel men det var det enda kortet jag kunde hitta!



De är från Wedin skor i skellefteå.. köpte dem på 30 % rea=)
sista paret i storlek 36 lyckades jag få tag på, det är inte ofta jag hittar skor i rätt storlek på en rea!

Träning med pappan

Idag är jag hemma hos mamma och pappa..

Pappa har börjat på friskvårdcenter i skellefteå så idag åkte vi dit tillsammans och tränade! =)

Det hela fick börja med instruktioner om hur man på rätt sått gör en bra bänkpress, latsdrags maskinen, rodden och lite andra grejer som kan vara bra för pappa som har lite problem med ryggen..

efter det gick vi vidare till konditionsavdelningen och sprang på banden=)

jag har ökat massor i kondition och sprang 12,2 km /h.. före sommaren var det på ca 9,5 km/h som jag sprang på gjorde en spurt i slutet som jag sprang på 16,3 km/h!!!

Jag och pappa diskuterade oxå på vad han är ute efter, så att man kan lägga upp ett bra schema för han..

det kommer att rikta sig mest på överkropp eftersom han har så starka ben.. han vill ha 2 pass med styrka och ett pass med kondition i veckan.. det ska vi nog kunna ordna=)

Idag blev det ju lite som det blev, blandat styrka och kondition men ähh han fick lära sig de grundläggade om hur man utför övningarna och vi hade kul!

 

drömhem

Jag har hittat mitt drömhem.. IGEN! på hemnet.. synd bara att början budet ligger på 2 450 000 kr och jag fortfarande är student! =P

Men när jag har gått skolan klart, och börjar att jobba så kommer vi antingen att hitta hemmet vi vill ha, eller så köper vi en tomt och bygger det själva!

För tomterna ligger ganksa billigt i pris! då får jag bestämma exakt hur huset kommer att se ut och pappa kommer att räkna på det och fixa vad allt kommer att kosta så att vi har råd att bygga och bo! Det är bra att ha en pappa som jobbar inom byggbranchen med just att beräkna sådana saker =)

+ att han är snickare så det kommer jua tt bli billigare att bygga än om man måste be en byggfirma göra allt.. för det går ju inte att ha råd med! 

Jag vill ha ett hus nära stan, fast på landet! det kommer att vara i stuk som det i tidningen lantliv =)

RSS 2.0