Gott nytt år!


vackra ting

Nu är vi tillbaka i Piteå igen.

jag har stökat och grejat och ändrat om i köket för att få plats med de otroligt vackra vinglas, celterglas och snappsglas jag och andreas har fått i julklapp=) tyvärr hittade jag inga bilder på våra snappsglas på nätet så det får bli att jag tar kort på dem och sätter in senare!

Ittala Essence rödvinsglas=)


celterglaset


jag saknar dig..



                          jag och älsklingen. Han är så fin!


jag, mobbare? NEJ!

jag är besviken, ledsen och sårad!

jag kanske inte borde vara det, med tanke på att det var så länge sedan, men jag är ingen mobbare, och gillar inte att bli anklagad för något jag inte har gjort!

det spelar ingen roll att det hände under Grans tiden, jag är ingen elak människa och vill verkligen inte att folk ska gå runt och tro det.

och jag blkir ledsen över att höra att jag är anklagad för det! om det nu var så, så kunde du ha sagt något! vi bodde faktiskt i samma hus, mitt emot varandra.. jag försökte ju att vara din vän! såg du inte det?!

jag kan inte räkna de otaliga gånger jag gick in på ditt rum, tittade på dina vackra teckningar, och bjöd ut dig till att umgås och vara med alla oss andra i vårt gemensamma vardagsrum, men du ville ju aldrig..

inte en enda gång kom du in till mitt rum för att bara prata med mig, du gör mig ledsen..

Du sa en gång åt mig att: (citat)

"jag skaffar inte vänner, de kommer till mig! dom umgås med mig"

jag vet fortfarande inte vad du menade med det...

sen så berättade du ju för mig att du skulle fara på praktik i Göteborg, jag tyckte att det lät så spännande, så jag frågade dig om jag oxå fick följa med.
Vi hade ju roligt där på morgnarna, när vi gjorde iordning mat till djuren, när den där söta stora sköldpaddan kom in varje morgon och tiggde till sig en salladsbit av något slag..

VI BODDE IHOP I TVÅ VECKOR! kunde du aldrig under denna tid när vi umgicks ha sagt något?

du kunde ha sagt nej till mig om att få följa med om du inte tyckte om mig!

Jag fattar verkligen ingenting!



kärleks-snack

pratade med en kille jag känner om kärlek idag! såhär gick den diskussionen till:

han sa: de viktigaste är ju att man trivs i varandras sällskap... å att man tänder på hon... å man kan se sig själv leva med hon...

jag sa: jag tycker att din verson lät tråkig!

det var en liten del...


här är lite till:

jag sa: man måste kämpa lite för att behålla glöden i ett förhållande  men den måste finnas där från början, de ska vara så att man inte kan äta för att man är så full med känslor, man ska aldrig bli trött för man vill inte sluta titta på varandra, man kanske bara sover 4h på en natt men studsar ändå upp ur sängen och är pigg på grund av detta stora pirr i kroppen.. allt pga kärlek...


han sa: hahah tror du på de där själv!!!!! är just den där skiten ja menar inte behöver vara

jag sa: men det försvinner ju efter ett tag! å då måste man kämpa lite, men inte glömma grunden, och hur mkt man tycker om varandra  är det inte så från början tror att att de är svårare att hålla ihop i längden

han sa: de där är ju för tjejer... finns itne en kille som inte kan äta för han är för kär!!!!!!

jag sa: jag har upplevt den där "skiten" själv så ja, jag tror på den

han sa: JA DU ÄR JU TJEJ---- ja lovar andreas inte skulle säga samma sak..... HAR DU SETT HAN INTE KUNNA ÄTA HAHAHA

(hehe, han är ju som känd för sin förmåga att äta min älskling)


men detta fick mig att börja fundera.. Är det så att kärlek för tjejer och killar är annorlunda?
det vill jag som inte tro på, jag vet då att det inte är så för andreas då hans kill-kompisar har berättat vad andreas säger om mig när jag inte är med=) sötnosen!

jag frågade min pappa om vad han tyckte om allt det här, då kom en spontan berättelse om han och mamma, första gången han såg henne!

hon gick på gatan och han cyklade förbi på andra gatan, såg henne!  han vred så mkt på huvudet efter mamma att han cyklade omkull! hihi.

men min vän som jag pratade med tidigare..

Jag hoppas att du verkligen får uppleva vad det var jag pratade om tidigare, och till min andra vän, som pga denna diskussion kom upp, hoppas jag verkligen att du hittar det du söker!


jul

dagen efte julafton.. alltid lite bitterljuvt!

det var hektiskt men mysigt igår, eftersom mamma jobbade kväll så var det upp till mig och pappa att fixa julbordet, och alla förberedelser.. + att pappa åkte och hämtade mormors lillasyster med man=) Tant Adelé och Farbror Rolf. De har varit som extra morföräldrar åt mig och syrran hela vår uppväxt=)

Saknade min syster och David!!

på kvällen när mamma kom hem öpnnade vi julklappar, och bara hade det mysigt, Helena och David var med på telefon med oss=)

det är en sak jag aldrig lyckas vänja mig vid, något som gör att julen inte känns riktigt komplett, min mormor och morfar var inte där.. eller jo i ande, men inte i person..

mormor dog förra året veckan innan jul, morfar dog när jag var 13.. men jag saknar honom och hans skratt och bus som han hade med mormor lika mkt varje år!

kärleken mellan dem var evig, de var som två nykära ungdomar! och de är min inspiration i mitt liv, och med min kärlek=)

Äkta vänskap

Jag har typ världens mysigaste kompisar i hela världen!

idag med posten kom ett kuvert, med ett kort på mig och mina närmsta tjejer, med det följde ett otroligt gulligt och fint brev, om vänskap, nostalgi och kärlek..

jag som var mitt uppe i mitt julstress stannade upp satte mig ner läste detta fina brev och fick lite tårar i ögonen=)


Tack Anette!

God jul!

julmys

här hemma skapar jag julstämmning=)

jag lyssnar på jul-musik städar och gör fint och bara myser!

jag har ätit julgröt till frukost, och nu nnär vovven har vaknat så ska vi ut på prommis!

jag är med i en tävling=)



denna fina toa-skylt kanman vinna här

Denna tjej har även startat en superfin internet butik! som ni hittar här

experiment

Jag och Andreas har börjat koka ihop en liten plan!

jag ska göra ett experiment på mig  själv, men först vill jag ta reda på lite mer fakta, dessutom tänkte jag att det skulle kunna bli en bra C-uppsats till skolan.. men! då måste jag kolla upp vad som krävs först!


tror att detta experiment kan bli intressant läsning oxå =)

jullov! =)

Äntligen!

jag gjorde den sista tentan imorse! det gick jättebra och min koncentration var på topp, trots ett mindre missöde på vägen!

Andreas körde mig till skolan för att jag skulle hinna i tid och vad händer?!
Jo, han åker dit för fortkörning och måste böta 2400 kr!

Det blev en dyr tripp till Luleå! det hade till coh med varit billigare att åka taxi!

men skitsamma, vi har varit på toppenhumör idag båda två=)

tänk att en sådan sak som en tenta kan göra min dag så bra! Förut var det precis tvärt om! jag i princip grät en vecka innan varje tenta, och nu gör de bara min dag underbar=)

imorgon

Nu har jag den där känslan igen, antingen så går  det eller så inte!

imorgon ska jag göra nästa tenta, sen är det plugg till nästa tenta som gäller.. men den är först i mitten på januari, men det är ändå mkt att läsa in, så jag ska börja direkt.. det är ju faktiskt på heltid jag pluggar, så då gäller det ju att göra det också!

men nu är det kul! inte just dagen innan en tenta för då har jag ju traglat på med samma sak så passlänge att jag vill bara få det bortgjort! 

phu!

Sista dagen nu!

skills

Jag har gjort en tenta idag! det kändes superbra!! den är jag som säker på att jag har klarat! Nu är det bara en tenta till detta år, och den har jag på fredag!

det känns skönt att ha pluggat så mkt och så hårt för det var värt det!

8 days

Nu har det gått 8 dagar sen Andreas for till Aitik!

Han är påväg hem nu!

jag håller på att göra fint och ska plugga lite mer.. det ska bli kul att få träffa han igen!

=)

tenta-tips

FÖRESTEN!!

Ett tips till alla er där ute som pluggar!

det är bevisat att om du ibland tar en rast från pluggandet för att gå ut på en prommenad eller fara och träna så går inlärningsprocessen bättre!

Undertiden som du rör på dig eller tränar, så ska du inte tänka något på skolan! Släpp allt!

och om du kommer på dig själv med att tänka på pluggandet, så försök att fokusera din hjärna pånågot annat istället!

fokusera på din andning, eller vad du ska göra till middag, eller på den där roliga festen du ska fara på till helgen.. men glöm skolan för ett tag!!

OCH NJUT!


det är det bästa för din inlärningsprocess som för ditt välmående!

slött eller bra? eller både och?

Nu blir det bara en massa jäkla tjat om tentaplugg, med så är mitt liv nu! iaf ett tag till.. sen blir det en liten rast och sedan kommer det att fortsätta igen!

iaf så har jag gjort en upptäckt! en tenta som jag ska göra, en tokgammal tenta, som jaghar en massa omtente-papper här hemma på och på nätet, har jag märkt att läraren alltid har samma frågor! bara i olika ordning, och det är inte typ samma frågor utan exakt!!

anledningen till att jag inte har upptäckt detta tidigare är väl för att jag har aldrig gjort denna tenta förr.. jag har gjort andra delar som hör till men inte just denna..

det kommer ju inte att bli speciellt svårt att fixa den tentan då=)
 bara hon inte får ett ryck av ork och gör om alla frågor.. men det tvivlar jag på...


en gång när jag gjorde en omtenta så var det exakt samma frågor som på den första!!

det är slöhet! och helt underbart för eleven=P

sömnbrist

jag blir tokig!!! jag får inte sova på nätterna, Katten är GALEN!

först börjar hon med att försöka klösa mig på fötterna när jag ska sova, då åker hon ut ur sovrummet, då springer hon runt och försöker att (känns det som) riva ut varenda bok jag jag, och jagar varenda penna.. sedan går hon runt och skriker ett tag, tills jag vrålar åt henne att vara tyst!

då hör jag hur hon väcker devil är och irriterar honom så han kliver upp öppnar sovrumsdörren och kommer och lägger sig med mig, bara för att han vill sova ifred...


det är inte precis som att hon sover på dagarna heller utan hon är vaken å grejar på! så hon bör ju vara trött, men NEEEJDÅ!

kanske beror det på att jag spenderar mkt tid med att plugga, men det kan inte hjälpas, för det tänker jag inte minska ner på!

såhär har det varit sen Andreas for förra måndagen...

hon lugnar inte ner sig förränn vid 5 på morgonen....

god mat,gott vin och gott sällskap=)

festen blev suuperlyckad!

Maten var gudomlig!!

tre rätter!

Förrätt: färsk sparris inlindad i parmaskinka och parmesanost med egen-marinerade kammuslor 

Huvudrätt: Hazzelbacks potatis, en otroligt god och perfkt stekt köttbit, färska stekta champinjoner och broccoli, som en "gegga" som var gjord av creme fraiche, vitlök oc riven ost, + lite bea sås om man ville.

Efterrätt: Mins inte va det hette nu igen, men det var vit och ljus coklad somvar sm en kräm, som var suergodi vakra glas...


dum som ja var så glömde jag att akort på dessa vackra och goda rätter då det varså lockande och gott, så manville bara äta upp allt direkt!!

mumma!!

äntligen

Nu är jag klar med hårfårgningen!

Första gången jag har färgat håret själv! annars brukar jag alltid ha en vän till hands.. jag är stolt över mig själv!=) för det blev ett jättefint resultat=)

Det tog ett tag pga av ett strömavbrott som varade ganska länge, men jag hade bestämmt mig för att jag minsann skulle vara klar innan jag gick och la mig!

imorgon kommer det in lite bilder på resultatet, lite fina kort jag tog här hemma under strömavbrottet och så..

natti!

tips

Efter att ha ätit lite godis och tyckt allmänt synd om mig själv för att jag var så trött så har socker ruschen satt in och jag tog mig för att leta reda på mina hårfärger som jag har haft borta i typ 2 månader.. och jag hittade dem!! =)
Min lycka är gjord! för man kan vara hur fint sminkad man vill, är man ful i håret så är det ändå inge fint!

ett tips för alla som precis som jag tycker att det är för dyrt att gå till en salong varje gång man ska färga håret

jag går på huvfudsaken i skellefteå.. där säljer de frisörs-färger för en billig penning, och resultatet blir alltid bra! jag kommer aldrig att köpa färger på typ kicks eller åhlens.. de färgerna är alltid ett spel.. det kan bli bra, eller så förstör du ditt hår!!

jag blondar ju mitt hår, men jag BLEKER  det inte! för det finns faktiskt färg som gör mitt hår blondt!


sign from ninni the cat

Ninni har satt sig på mina skolböcker... jag tar det som et tecken på att det är dags att sluta plugga för ett tag..

jag är totalt slut i huvudet!!!

inget går in längre, det har inte hänt mig hitills faktiskt! men jag vill klara av detta så att jag får gå vidare sen...

imorgon kommer det ju inte att bli speciellt mkt plugg, för då är det tjejkväll=)

jag vill plugga så pass mkt att jag kan känna att jag kan ta paus från plugget utan att få dåligt samvete..


Nu, ut me vovve för lite frisk luft och paus, sen knegar jag vidare!!

mera plugg

Ny plan för dagen...

jag har laddat hem en massa gamla omtentor, typ 7 st för att plugga på.. få se hur det kommer att gå, förmodligen orkar jag inte göra alla idag.. då tentor tär på krafterna, men jag ska testa mina kunskaper så att jag vet vad jag ska koncentera mig på den resterande tiden jag har kvar innan tenta-tillfället..

smart va=)

All min stress är borta! om jag verkligen hade skrivit allt som jag kände förr när jag var som mest stressad hade det nog fått alla att ta sig en riktigt funderare över om högskola är värt det eller inte....

men för tillfället känns allt bra igen! jag tänker fortsatta att känna så!

för man väljer sina egna känslor, det är ett aktivt val, hur man reagerar på olika situationer!
Det låter kankse konstigt för dem som är mitt inne i sin stress, men för mig som har varit där, och kan se på det på ett nytt sätt nu så vet jag att det stämmer!

Högskola gör dig antingen starkare, så att du kan nå din fulla potential, eller så bryter den ner dig totalt..

Du väljer själv, men för bästa förutsättningar! Se till att du verkligen vet  vad du ger dig in på.. Annars kommer du crash and burn! BIG TIME!


YEY!

Nu har det gått bra igen=) jag har pluggat så pass mkt att jag tror att min hjärna sa STOP! men efter lite pladder me famlijen i telefon och så så gick det bra igen, tror att det kan bero på att jag sa att jag bara skulle plugga en halvtimme och sen fick det vara bra ett tag.. total koncentration blev det=)

Det är en sak jag inte förstår...

Nu i veckan har det varit så fint här hemma, inte framstökat på något sätt och vis!! inga glasvid datorn, inge talrikar i vardagsrummet och ingen disk i diskhon.. vad kan det bero på??

KAN det vara så att boven i dramat inte är hemma längre?

KAN det vara en enda liten sötnos som skapar allt jobb här hemma?

och nu, när HAN inte är här längre så är det total ordning...

Konstigt.. =P

visst fattar alla att jag skämtade med detta inlägg?!


suck.

pluggar

Eller ja, jag försöker iaf men det går inte så bra... Inte idag! jag blir lätt distraherad av bloggar, och struntsaker.. inte bra!

Men helgen som var, och veckans första två dagar har det gått jättebra! och även förr förra helgen gick det suuper=)
Jag har pluggat heela eftermiddagarna och kvällarna, jag har inte ens sett på tv, utan bara plugg plugg..

Inte ens sett på tv när jag ska gå å lägga mig, som jag normalt brukar att göra.. nää, jag är hurtbullen nr1 och läser en bok istället! som att det inte är nog me allt jag läser på dagarna!

Nu ska jag skärpa mig och plugga vidare..

kanske ett gott skratt kan hjälpa för att återfå koncentrationen?



vi får se!

yes or no?

just ja, en sak till kom jag på..

 Är inte min Morfar otroligt lik Humphrey Bogart?

tomte-land

snart dax för sängen.. men innan dess, en tjuvtitt på mina absolut favvo tomtar här hemma=)




höst- no more!

det är inte höst längre... min blogg verkar fortfarande tycka att det är de=)

jag har bildern ajag tänkte ha till min blogg nu..

kanske vill min blogg-designer fixa en mer vintrig blogg till mig ?

blink blink till dig Jessi

by request.. eller hur de nu stavas=)





där har du darling =)

som ni kankse förstår så gör jessica alla modell-poser som alla små blogg tjejer gör nu för tiden=)

=(

Devil ligger vid dörren och väntar på att husse ska komma hem.. men tyvärr så kommer han inte hem den här gången.. =(

jag kan ju tillägga att devil alltid väntar vid dörren på Andreas..


det känns lite sorligt utan min älskling hemma..


bilder






de övre bilderna är från i helgen när vi var hemma hos mina föräldrar och var hundvakt, de nedre är från helgen före då vi var hemma hos andreas föräldrar i deras stuga=) kallt var det så jag hade typ tre tjocka tröjor under min tjocka jacka=) två par byxor och täckbyxor=P

älskade

snart börjar det....

ett nytt kapitell i mitt och andreas liv..

HAN far imorgn till Atik.. an blir borta i 8 dagar denna gång, sen bara 7 dagar i stöten..

Det blir bra för mig, jag kommer att få mer tid till plugget.. men vad jag kommer att sakna min älskling!!

han kommer att jobba 7, ledig 7..

men vad jag kommer att sakna min älskling!

dagens inköp

till helgen är jag bjuden på tjejfest! =)
Vi är 4 st otroligt snygga tjejer ;) som ska äta middag och prata en massa strunt tillsammans=)

jag har köpt en klänning till denna kvälls ära=)

den finns att skåda här

(Den är turkosa med lila blommor på, finns på sida två!)

harmoni

jag älskar verkligen att plugga här hemma i mamma å pappas nya kontor. det är så fridfullt, julmusiken hörs i bakgrunden och det osar bara harmoni och välmående =)

Jag hoppas att dom inte har något emot att jag har möblerat om lite.. det här rummet har inte används på väldigt länge så det var lite ihoppackat me grejer som ajg nu har flyttat ut till förrådet..

Nu är det bara en bokhylla kvar att ändra om i så är det total harmoni och en ypperlig miljö att plugga i!

jag känner att när jag sitter här och pluggar fastnar allt bara i mitt huvud, och det verkar vara så logiskt allt sammans!

kanske ska jag stanna kvar hä i veckan och plugga så att jag får ro?
eller försvinner det när mina föräldrar och deras högenergi personligheter åter kommer in i huset=)

vi får se...

jag väntar påatt Jessica ska ringa, hon ska fixa mitt hår, det är inte vackert, det behöver blondas!


webcam igen.. har inte hunnit installera programmet som behövs för att kunna sätta in bilder på min dator..



angel-fejs

ja, så nu blev dem ju inte arga då.. men jag är totalt övertygad att det bara var för att det var just Andreas som rev sönder och inte jag!

Ingen förälder blir någonsin arg på Andreas.. kanske för att han är så söt? eller är det för att han är en ren jävla ängel som aldrig kan göra nåt fel i deras ögon? jag vet inte!

tänk om alla änglar hade de här absen=)



Grrr..
på ett helt annat sätt än i tidigare inlägg=P

Gahh!! akta andreas!!!!!

mamma ovch pappa håller på att göra om här hemma i skellefteå, det är nya garderober i alla sovrum.. + i ett av rummen kommer det även att bli ett kontor, då det fins ett perfekt hål att sätta en skiva i för ett skrivbord... Pappa hade äntligen lyssnat på det förslaget och satt dit en jättefin skiva!=) men bara provosoriskt så jag skulle vara lite försiktig när jag skulle använda den sa han tydligt till mig och andreas!


Vad tror ni att Andreas gör då jag precis har kommit igång med plugget?!

han kommer in och lägger sin tyngd och lutar sig mot bordsskivan!!!!!

den brakar ner från väggen och rakt in i min famn!!

jag blir tokig! eftersom nu är det två stora hål i väggen!! i den nytapetserade väggen!!!!

det här blir inte kul att berätta för dem... suck...



jag som precis hade gjort fint och mysigt för att plugga ifred. iställetblir det stress, och andreas går ut för att hämta grejer för att laga det hela..

JÄVLIGT tur för honom att han är händig!

COOP BYGG nästa...

Grrrrr..

snowboard

jag har varit så glad heeela veckan för jag hade tänkt att åka snowboard i helgen med några goa vänner , men icke!! jävla regn! hur kan det komma nu? när jag ville göra det jag sett så länge fram emot?!

nu känner jag mig som en barnrumpa, men DUMMA!!

ja, jag antar att det ger mer till till pluggandet..


Nu ska vi bara packa och sedan iväg till skellefteå..

frustration

hmm, jag har inte skrivit pa lange, men det beror endast pa att andreas har bytt till windows x64 och det ar en amerikansk version, sa som ni kanske har forstatt sa har den inte de tre sista bokstaverna i vart svenska sprak...

jag hoppas att han ska fixa det sa snart som mojligt.. dessutom verkar inte vart natverk fungera heller sa jag har inget internet pa min dator...

RSS 2.0