Smoke chair

När jag var i Göteborg gick jag och min syster på Röhsska museét, där såg vi en riktigt läcker fotölj vid namn Smoke (eftersom det ser ut som att den varit med om en brand).
Jag har funderat på var denna fotölj kommer ifrån, för jag har sett den i flera moderepotage och i tidningar. Nu har jag hittat den. Den kommer från Mooi. här är den.


bild: nostroforma (där går den att köpa för den som har råd)

Ganska läcker :)gällande bordet jag skulle köpa..

Det blev inte så, hon ville inte sänka priset då jag upptäckte att bordet hade en spricka. Hon berättade att hon hade haft många som varit intresserade av bordet. Jag sa åt henne att sälja det till en av dom då istället. Jag har hittat ett annat bord som jag ska köpa istället, billigare och helt :) och dessutom finare svarvade ben och lite lite mindre, men det tror jag blir bättre faktiskt. Lite likt bordet under faktiskt, fast med en liten låda i mitten.


bildkälla

Fast mitt ska vara svart.

vit jul


bild: källa okänd
Hur mysigt var inte detta lilla krypin då :) Nåt sänt här skulle jag vilja göra litt vovven då vi får hus :) Nu tror jag inte att detta är till en hund, men min hund skulle få så :)

bild: källa okänd
Kolla vilka häftiga "vardagsrumsbord" bara plocka in några subbar och måla toppen vit så vare klart :)


nytt till vardagsrummet


bild: disponenten.se (tyvärr numer nedlagd butik)

Denna ska bo hemma hos mig :)

fiffigt hemma pyssel

Första bilden är bara magisk enligt mig i alla fall :) dom andra två är fiffiga pyssel att göra hemma själv när det är dax för sådant. Jag är medveten om att jag är lite före gällande jul, men det är ju bara så mysigt :)

Diskreta rutor

Ett annorlunda sätt att ha rutigt golv. Det var en fiffg idé, så skulle nog jag vilja ha i min hall i mitt framtida hus. Förutsatt att vi får möjlighet att köpa det typ av hus som vi vill ha.


bild: Alvhem.se


Tyst på bloggen, här är anledningen :)Jag är i Göteborg och hälsar på min syster, hennes man och deras lilla söta dotter :)

Men vänta ni bara jag har en massa roliga saker som kommer upp på bloggen när jag kommer hem.

Ny kategori inleds med bilder på temat

Temat är jul :)

Fredagens snygging från Stadshem fastighetsmäkleri


Lägenheten finns på Linné i Göteborg.

mina föräldrar har en precis likadan kakelugn som den på första bilden. Nu i onsdags satt jag vid den kakelugnen och tittade på en mysig eld :) Det är så vackert med gamla kakelugnar.

Mitt nyaste fynd

12 servettringar i silver för 12 kronor på röda korset :) Dom var i lite dåligt skick när jag köpte dom, men efter en sväng med lite Häxans silverputs blev dom som nya. Den till höger är putsad, ser ni skillnaden? =P


höstmys nalkas

Blivande maken har önskat mysig inredning till höst och jul, och vem är jag att säga emot?  Så här hemma samlas det inspirationsbilder för fullo så att jag kan få bra ideér att uppfylla hans önskan :)


Bilder ovan: från mitt privata bildarkiv (dock insamlat på nätet)


bild: privat (från systers bröllop)

Snart är vintern här

Dax att börja tänka på att göra sina hem mysiga och varma inför vintern?
Jag håller i alla fall på för fullt med att höststäda, alla fönster är torkade, väggar, golv och tak ska tas och köket ska få sig en rejäl genomgång. Balkongen har blivit pyntad med sin höstskrud bara jag nu får upp min nya fina utelampa där så mitt pynt faktiskt syns :) Men det är Andreas uppgift att fixa elen till den för där slutar min expertis ;)
Nu till lite fina inspirationsbilder. 

traditionellt med en modern twist


Bild: hemnet.se

Djupa fönster, mysig fårfäll och kuddar och häftiga work lamp från design house sthlm hänger i fönstret.
Hög mysfaktor på min skala.


Milt och harmoniskt, men absolut inte tråkigt!


bildkälla 

Ännu ett exempel på ett rum med accentfärg i mild turkost/grönt.

Dagens inspirationsbilder
Bilder: Lundins fastighetsbyrå, Kungshöjden i Göteborg

Ett riktigt lyxigt hem!

Dagens snygging från Lundins fastighetsbyråRSS 2.0