Hej Vårvinter


Bild: housedoctor
Åh vad jag längatar efter våren nu, det är så underbart när solen skiner. För att snabba på våren lite så tänkte jag gå ut i skogen och hämta lite björk-pinnar som ska få bo i min underbara flaska. Så får våren sig en kickstart i vardagsrummet :)

DIY Servettringar

Min syster och hennes man har döpt sin söta lilla dotter Thilde för ett tag sedan. Inför dopkalaset så gjorde hon egna servettringar, ett personligt och gulligt liten projekt. Här kommer det i bilder.

Hon har använt sig av ett fint lite tjockare blankt papper som grund, därefter vadle hon två fina tygband i olika tjocklek, färg och mönster. Därefer stämplade hon ihop dem, hon berättade att det var lite pilligt men uppenbarligen så gick det ju bra :)


Bilder: privata
Fint och lyxigt resultat tycker jag.


En av vårens heta trender

Som jag tror kommer att sitta i mer än bara i vår är glas-trenden. Stora flaskor, vackra glas osv. Men främst dessa gamla damejeanne. De finns i nyproduktion, men är såklart ganska så kostsamma.


bilder: housedoctor

En anledning till att dessa är populära i nyproduktion är färgvalet tror jag. Det verkar som att de flesta vill ha i dessa ljust gröna/turkosa färgerna. Jag är ju såklart en av dem, men när jag har hört mig för så verkade det som att flaskorna fanns i brunt, som oftast innehöll svagdricka och i genomskinligt som innehöll alkohol av något slag.

Men! Flaskan mamma och pappa hittade i ett av våra förråd i stugan är en ljus grön-turkos färg. Nu är inte jag den bästa fotografen på något sätt men jag har försökt att få med den rätta färgen på min egna flaska så ni får se.


Bilder: privata

Jag har tänkt att använda mig av denna vackra 25 liters flaska för att ta in våren i vårt hem. En gren av något slag ska få bo i flaskan. Grenen ska få vatten så den kan slå ut sina blad och ge tjuvstart på våren hemma hos oss :)

En annan liten läcker flaska jag har här hemma har jag faktiskt köpt, på Keramix här i Piteå för ynka 98 kr.

Bild: privat
Den har en svagt dovt ljusrosa färg, en så kallad smutsig pastell färg, en av de trender vi kommer att se mer och mer av.


Längtan

hej! Är hemma från jobbet idag, har åkt på en rejäl förkylning och har feber. Inte den bästa kombinationen att ha när jag jobbar bland infektionskänsliga människor, Så  hemma stannar jag och funderar såklart på inredning ;)
Jag hittar mycket av min inspiration på Alvhems mäkleri. Såklart hittade jag dessa vackra bilder på ett sovrum. 


 Det jag faller för är ljuset som strilar in mellan löven och lugnet som detta rum ger, undra hur det skulle vara att faktiskt vara i det rummet på riktigt.

Det här är klockrent den stil jag söker/önskar ha i det hus vi vill ha i framtiden. men lättare sagt än gjort att hitta rätt hus.. Men jag antar att vi får vänta och se, tillslut kommer vårt hus ut på hemnet. Och då ska vi vara redo:)

RSS 2.0