längtan efter sommaren

Foto: privat
Det här fotot tog min goda vän Pontus av mig i somras. Och nu idag när solen sken mest hela dagen och det verkligen börjar uppenbara sig att vi är på väg mot ljusare tider så börjar jag verkligen längta till sommar och värme :)
Jag hoppas att sommaren blir lika varm som förra. Och kanske, bara kanske får jag inspiration att måla några tavlor till, till min tavelvägg som syns i bakgrunden =P Det fattas som lite bilder där =P
Foto: privat
 
Än är jag inte för gammal för att klättra i träd =P
 
 

Personligt

En liten avstickare från mina vanliga inlägg. Jag ser att jag har haft väldigt många läsare på m in blogg fast jag inte har skrivit (förutom senaste dagarna) på över ett halvår.. och nu när jag börjar om att skriva om inredning så sjunker siffrorna.
Kan det ha och göra med att det inte är vad alla är ute efter att läsa om?!  
För Ja! Det här är en inredningsblogg och det är precis det jag skriver om.
Vill ni veta vad som händer i mitt privata liv? Ledsen, men det är inget ni kommer att få reda på via denna blogg.. 
Vill ni se vad jag tycker om inredning och sådana trevliga saker Ni är väldigt välkomna :)
 
Detta är nog första och sista gången jag skriver så pass personligt.
Ha det bra ni därute

Plymspirea- trädgårdsbild mitt i vintern

Foto: Styleroom/huldamaria
 
Äntligen! Jag har sett dessa buskar massor med gånger och alltid tyckt att de är så vackra men aldrig hittat vad de faktiskt heter.. Men här är dem.. Och deras namn är plymspirea :)

 
Det här fotot påminner verkligen om sommaren :) Ironi att jag lägger ut ett sådant här foto när det är 18 grader kallt ute men äh, ibland får man väl drömma sig bort till en annan tid?

Ombyggt Ikeakök

Jag har alltid drömt om ett Kvänumkök men helt ärligt.. Ja, de köken är fantastiska och tillverkade i ett genuint material- trä.. Men ack så dyrt!
Varför inte göra som dessa fiffiga husägare?
De har alltså köpt stommar och luckor från Ikea och därefter med hjälp av en snickare lagt till lister mellan lådorna, satt en passbit längst ner mot golvet och därefter lagt på en vacker golvlist. Tada ! Ett sekelskiftskök i kvänumstil för en tredjedel av kostnaden av att köpa ett riktigt.
Foton: styleroom/ skärgårdsvillan
Det här är faktiskt något jag har pratat med min pappa om tidigare. Och han förklarade för mig att det är inte så svårt att skapa detta. Bara man tar de rätta måtten vilket en snickare kan hjälpa till med. Tur för mig att pappa är snickare då så den dagen något sånt här blir aktuellt så är det möjligt att uppnå :)

Badrum med stil från höganäs

Det känns som att när många gör om sina badrum är det svart-grått golv och vita väggar som gäller. Vilket börjar var lite väl mycket standard nu och därmed tappar det lite av sin lyx för mig.. Vad sägs om något sådant här istället? Stilfullt, klassiskt och modernt. Allt i ett!
Foto: lånade från styleroom
Istället för att allt ska vara enbart vitt så kan man sätta en "fondvägg" med ett annat kakel eller som i detta fall en glasmosaik i en ljusgrå färg som harmoniserar perfekt med det ljusgrå golvet. Spegeln som ger ett läckert ljus på väggarna och ett bra ljus för sminkning är från Höganäs.
Jag hade mer absolut trivts i ett badrum som detta :)
 

RSS 2.0