Huset som glömdes bort

Ibland kommer det ut hus på hemnet som sätter igång mitt dagdrömmande rejält. Bilderna under är på ett sådant hus, det står i Kåge och är inte rimligt. För det första för att det är i fel län och för det andra så är det massiva mängder jobb på detta ställe, om det ens går att rädda med tanke på de synliga vattenskadorna som huset har. Men ändå! Ta en titt.
bilder: hemnet.se

I det öppna köksskåpet


bild: alvheminterior.se

Jag tycker att det kan vara lite klurigt att få till pyntet i ett öppet köksskåp eller i ett fönster för den delen om man vill testa något annat än bara blommor och en lampa. Här ovan är ett exempel på ett fint öppet köksskåp där ägaren verkligen lyckats. Funktionellt med glasburkarna, pepparkvarnen och morteln och fint med berså-prylarna.


Bild: privat från vårt kök.  

Ljus,stilren hallBild: alvhemmakleri.se

Jag tror att det är smart att ha så lite som möjligt i hallen och ha ljust och stilrent för det blir så lätt ett stökigt intryck av alla skor, jackor och väskor som lätt samlas på hög i hallen samt att försöka hålla det så städat som möjligt för att ge ett bra första intryck. För hallen är ju det rum som ger just första intrycket för besökare och även för dig själv när du kommer hem efter en hård dags arbete..

I mitt vardagsrum


Bild: privat

bild: privat

Jag älskar att ha färska blommor hemma och jag absolut älskar min snäckskalslampa :)
Ett fynd som fått plats i vardagsrummet är en damejang som kostade 100 rikstaler.

bild: privat

50-tals nostalgi i vårt lilla kök


Bild: privat

Nu i sommar var jag och min vän Kajsa på loppsi/ antik runda runt om i Piteå och i Böle hittade jag denna lilla
50-tals klenod, mandelkvarn tror jag att det heter. Älskar att den är prickig och ljus turkos, passar perfekt in i vårt lilla kök :)

bild: privat

bild: privat
Jag har mer 50-tals klenoder här hemma. Mina älskade kaffekoppar Berså.

Vackra pardörrar på ett nytt sätt

Jag gillar gamla vackra pardörrar. Här är en idé på hur man kan använda dem på ett annorlunda sätt..
Bilder: alvhemmakleri.se

Jag tycker att det var väldigt fiffigt att sätta upp dem på en skena. Ett snyggt sätt att återanvända något gammalt.


Gästrummet

Jag förbereder inför hösten med att göra vårt gästrum lite mer ombonat med en sängkappa som gör det mer inbjudande för övernattande gäster att krypa ner och mysa samt med en ny pläd och kudde.
Här får ni även en helhetsbild

Bilder: privat


Mon-Amie, vackra blå ting

Min mamma älskar vackra ting, liksom jag och min syster. Denna noliamässa hittade min mamma en vacker porslinsbytta, Mon Amie från Rörstrand (aka 1950) som fick följa med henne hem.
Ett vackert namn på ett vackert porslin. Personen som har ägt denna vackra "bytta" kan inte ha använt den ofta, den är i exeptionellt skick.Bild: privat


Ljuvliga golv som andas 20-tal

Fiskbensmönstrade golv, bröstpanel och spegeldörrar i en ljuvlig kombination av sekelskifte och 20-tal är vad dessa bilder under gestaltar.
Igår gick jag på golv lika vackra som de på bilderna under. Min vän Kajsa och hennes pojkvän har köpt hus.

Fiskbensmönstrade golv med en vacker kant runt om som ramar in rummet precis som på bild nummer två (hallbilden). Jag kan inte säga så mycket annat än ljuvligt. Jag tror att när Kajsa får vara igång och tapesera och greja på så som hon har tänkt så kommer det att bli jättefint, för just nu förstör de terakotta färgade tapeterna med bård av citroner intrycket. Men lite färg och ett öga för inredning kan förändra mycket :) 
Bilder: bo-laget.se

Lilla Åland av Carl Malmsten aka 1942

Det är något alldels extra vackert med pinnstolar speciellt Carl malmstens "lilla åland" från 1940 talet. De är enkla, stilrena och dessutom praktiska för exempelvis barnfamiljer där det spills med jämna mellanrum :) Den dag jag och min sambo skaffar hus vill jag ha dessa pinnstolar i mitt kök.
pressbilder från lännamobler.se

Kul också att de nu nyproduceras så att det går att få tag på exakt den mägd stolar man önskar köpa samt i flera olika färger.

RSS 2.0