onsdagsinspiration i bilder
bilder: hemnet.se (Övre husaregatan 19 gbg).

Klicka på bilderna för att förstora dem.

En stor lägenhet med mycket som jag gillar, dock är jag inte tokförtjust i köket. Hade jag köpt denna så hade jag bytt tapeter och kakel i köket + att jag hade nog troligtvis bytt färg på köksstommen, det känns som att ek inte riktigt passar in i en sekelskiftes lägenhet. Men vardagsrummet är gudomligt och även masterbedroom och walk in closet=)

Projekt hall

Är nu påbörjat! Steg ett var att ta bort listen som är mellan själva garderoben och hallväggen. Eftersom denna lägenhet är gjord av lättbetong så kom självklart halva väggen med när listen åkte.. typiskt=/
Men, när listen åkte kom en otroligt läcker röd medaljong tapet fram, och det ser ut som att det är orginaltapeten i denna lägenhet. Eftersom vår kamera är trasig kan jag inte lägga in några kort på vår vägg men jag gick ut på internet och lyckades hitta igen Exakt samma tapet som sitter på väggen!

Så varsågod!Det skulle ha varit fränt att ha kvar den som en fondvägg, men eftersom väggen kommer att bli "större" så går det inte.

Men kan ni tänka er hur mörk hallen måste ha varit med röda tapeter och furufärgade dörrar och garderober.

uppdatering klockan 11.30

Nu är gipsskivorna uppe på väggen, en ny taklist satt och ny golvlist. Steg 2 blir att spackla igen alla skruvhål och alla andra stora bulthål som de som bodde här förr hade gjort. Sen funderar jag på om de gamla tapetskarvarna ska slipas ner lite då någon okunnig människa som bodde här innan i princip lappade ihop tapeterna. Vill inte att det ska bli en massa buckor och fult pga de gamla tapeterna.

Projekt nummer två påbörjat

Ännu ett projekt påbörjat! Min söta sambo fick igår ett ryck och började att måla linneskåpen i sovrummet som vi köpte för ett tag sedan. Han tog beslutet åt mig att måla den vit, eftersom det är tydligt att jag är lite ambivalent på detta område.

Kanske var det precis det som behövdes? Att någon annan bestämde åt mig=)

Hur som helst så är den nu grundmålad och när jag såg den så blev jag helt lyriskt glad, jag satt där och kvittrade när Andreas målade på. Självklart så kommer det att komma en efterbild när vi är klara.
Här kommer iaf en inspirationsbild under tiden=)


Vi kommer inta att måla skåpen "chabby chic" ska den vara nött så får den bli det av sig själv, vi vill att den ska vara nymålad och blank=)


Projekten här hemma fortsätter

Nu, till ett väldigt viktigt projekt! Nämligen det allra första man ser när man kommer hem, Hallen.


Återigen, bilder från innan vi flyttade in, så inte våra grejer!
De enda bilderna jag kunde visa då en viss vovve har kraschat vår kamera i backen med sin evigt viftande svans=P

Nu ska det iaf bli nya tapeter och så ska en vägg som är hälften vägg och hälften garderobs-sido-vägg.. typ.. Ja den ska iaf bli en hel vägg så att man faktiskt kan hänga upp något på väggen.

Lägtar lägtar=)

Hallen ska få bli så fin, Och jag tycker verkligen att det är viktigt att hallen är fin, och att man håller den välstädad. Vilket jag kan erkänna att vi har varit dålig på, men när det i övrigt är fult i hallen så känns det inte som att det spelar så stor roll om de är lite småstökigt.

Sanningen är den att vi har faktiskt väldigt fina prylar i hallen, men de kommer verkligen inte fram med dessa tapeter, så efterlängtat är det verkligen detta projekt=) 

Idag är en väldigt speciell dag

För idag är det Devils dag=)

Exakt på dagen, för sex år sedan så hämtade vi Devil, det innebär alltså att han är idag 6 år fem månader och 14 dagar. Det kanske låter lite konstigt, men istället för att fira hans födelsedag så brukar vi fira när han kom till oss, det var nämligen då den lyckliga tiden i hans liv började=)

Vet inte än vad vi ska göra, men något gott ska han väl få, och extra mycket motion=)Sötnosen ser en ren i Andreas stuga=)
(detta är förövrigt också en bild jag vill förstora)

Jag vill skapa min egen konst

Och jag vill rama in bilder, jag vill helt enkelt få vårt hem lite mer personligt. Fast jag kan ju aldrig bestämma mig för hur jag vill göra min tavla ochför vilka bilder jag vill rama in, men här är i alla fall två av dem jag har bestämt mig för, fast av någon anledning så verkar det aldrig bli av att framkalla dem för nu måste jag ju bestämma i vilken storlek.Detta kanske egentligen bör vara enkla beslut, men när det gäller mig så blir det mesta svårt=P

Jag var ute på hemnet

Och hittade några riktigt fina inspirationsbilder från några lägenheter i göteborgs innerstad som jag kände att jag ville delamed mig av=) 


harmoniskt sovrum. Jag hade inte haft något emot att sova i ett sådant här rum=)

Efter en lång termins dvala från världen

Nu är alla examinationer i sista terminen på min utbildning klara! Dock har jag kvar en praktikperiod som börjar på ett tag.

Allt hårt arbete denna termin har lönat sig, vi har fått superbra respons på vår c-uppsats som nu ska påbörja sin resa till att (förhoppningsvis) bli en publicerad artikel =) Vilket kommer att bli en lärorik och rolig erfarenhet tror jag absolut.

Den praktiska tentamen är genomförd idag på förmiddagen och har även blivit godkänd=) Detta känns superbra! Jag är lätt nöjd över mig själv=P

Nu är det bara problem två att ta tag i.. Mig själv! Shit säger jag bara! Jag har aldrig suttit såhär mycket stilla någonsin tro jag (pga allt plugg). Min överrörliga kropp gillar INTE det kan jag säga.

Symptom: trötthet och smärta i ländryggen, har svårt att sitta stilla och byter ofta sittställning och ståställning, smärtan blir bättre i liggande läge.. = överrörliga jag som måste stabilisera upp den djupa bålmuskulaturen och träna upp rumpan också för den delen (har även ett instabilt bäcken som behöver tränas till). Men nu har jag ju tid! =)Snart så.... :)  


RSS 2.0