Underbara minnen! Snart blir dom fler=)

image1
Jag var för ett par år sedan och hälsade på min syster och hennes då nya pojkvän. I sommar ska jag och min pojkvän fara dit igen=) en väl behövd semester! image2

En underbar liten "minisemester"  Min syster och jag!

image3

Njuter av vädret på smithska udden!image4
Jag och David somnade på syrrans säng när hon lagade mat.

Så nu har jag haft lite minnes stund=) blir semestern i juni lika kul som den här var så kan jag inte önska mig något mer! Fast det tror jag att den kommer att bli! =)

Fysisk aktivitet a.k.a träningen för idag =)

Idag har det varit ett underbart varm väder =) jag och min hund Devil bestämde oss för att vi ville njuta av vädret så länge som det varade.
Så vi tog oss en cykeltur! Jag tyckte att han blev lite väl trött just i slutet av färden men tänkte att det kanske beror på att det är varmt och att han inte är van ännu..
När jag berättade för min pojkvän vart vi hade cyklat så sa han:

- Oj, det är ju långt!

jag tyckte:

- vaddå långt, det kändes som ganska lagom tycker jag!

Han:

Men det är ju 8 km!

Jag:

-OJ!! inte så konstigt att hunden var trött!

Han har inte hunnit vanja sig vid våra cykelturer ännu.. det har ju inte gått att cykla så länge så... 

Förutom det så for jag på gymmet på eftermiddagen och löptränade, det blev 5 km idag! + då uppvärmning på 1,1 km och en nedvarvningsperiod på ca tja bara 600 m.

Totalt har jag cyklat och sprungit 14,7 km

jag blir så pigg och klartänkt av att träna, jag menar klockan är 22.30 och jag är fortfarande pigg som en lärka! det brukar jag inte vara, speciellt eftersom jag har pluggat idag också.. Nu ska jag ta itu med den Funktionella anatomin!!

Nu och då.. hur jag har ändrat på min kost!

Nu: Frukost brukar bestå av fiberhavregryn och färska, eller frysta osötade bär, med mjölk och en macka eller två, oftast hårdbröd men det går i perioder. Självklart äter jag inte samma sak varje dag, de skiljer sig på mackor pålägg, bären och på helgerna äter jag inte gröt då lyxar jag tillde med lite omellett eller något sådant. MEN! jag äter ALLTID frukost.

Mellanmål: Frukt eller en ny grej som jag testar just nu, som heter: Low Gi meal från powersite. jag har ingen åsikt om den ännu, men vi får se=)

Lunch: hemmalagad mat, mkt grönsaker och bra näringsinnehåll. Vatten till maten

Middag: Hemmalagad mat, vid samma tidpunkt nästa varje dag..

Efter träningen: (dom dagar jag tränar)En protein-shake och en banan

annars: frukt eller macka 

Självklart äter jag hamburgare någon gång då och då nu också, men högst en gång i månaden!


Då: Frukost alltid samma sak! päronfil med start musli (Huuuur mkt socker som helst) + jordgubbssylt fullt me socker i! om jag ens åt frukost, ibland skippade jag frukost åt åt "frunch" istället, alltså mitt emellan frukost och lunch.

Mellan målen: godis

Lunch: Jag minns inte exakt, men jag minns att jag åt ofta Felix färdigrätter, helst den med ostsnitzel och massor med beasås. (dom är det mkt socker i för att få mer smak)

Middag: Den åt jag alltid för sent, så jag hann bli trött, och grinig. Jag köpte choklad för att få lite energi att laga maten som jag små-åt av under tiden jag lagade den. sen blev middagen kring 8 på kvällen! ibland blev det lite godis efter också. Eller så åt jag färdigmat i form av skrov eller pizza.

Det här var tiden då jag var som värst för några år sedan, då jag var riktigt nere i sockerträsket!


Faktadel: Frukost, Dagens viktigaste mål.. det vet dom flesta.. men varför är det dagens viktigaste mål?

För att på morgonen så startar du förbränningen för resten av dagen! Liten eller dålig frukost sätter ut dina förutsättningar för resten av dagen! Mycket socker på morgonen ger ökat socker behov resten av din dag!
Kolla bara på hur det var för mig!

skildrande tankar

Syftet med denna blogg är att berätta om livet som sjukgymnast- student, min träning, att ge er läsare tips och råd som jag kommer över i min utbildnings gång. Saker som kanske kan hjälpa er att bestämma er för vad ni verkligen vill med er kropp och i det med ert liv. Som jag en gång har gjort med mig själv! Det är inte ett lätt beslut att ändra sitt liv, anamna en ny livsstil och hålla sig till det.
Jag har själv gjort det beslutet en gång i tiden.. Det har varit en lång process, som har varit kantad av svårigheter, det är något som pågår fortfarande då jag hela tiden sätter upp nya mål åt mig själv så att jag alltid har något att sträva efter. men inte för stora mål, utan uppnåeliga mål.

RSS 2.0