Mina trädgårdsmöbler.. Eller ja, på ett ungefär :)

Jag har tidigare pratat om att jag har trädgårdsmöbler i gjutjärn. Eftersom de står i ett förråd i stugan har jag aldrig tagit mig för att ta fram dem och fota. Men nu hittade jag på blocket en annons där de säljer likadana som jag har.. Eller i det närmsta i alla fall.
Inte den mest inspirerande bilden men ni förstår.
 
Foto: blocket.se
Egentligen bör de ju står i en miljö som i bilden under..
 

Drömhus deluxe!

Tänk att få bo i Madickens hus på Junibacken. Vilken miljö! Underbart...
 
Här har ni föresten en bild på Den riktiga Madicken. Anne-Marie Ingeström. Astrid Lindgrens bästa vän då hon var barn.
Fotot är taget kring 1913-1914
Foto: wikipedia
 

Svala färger och ljuvligt rosa

 
Foto: stadshem.se

gamla pardörrar

Foto: stadshem
 
Jag älskar gamla pardörrar! Jag har funderat på om jag kommer att få det i framtiden. Men sen kom jag på såklart! även om de inte finns i huset från början så är det ju bara att köpa ett par gamla dörrar och sätta in i huset. Sen är det lite trång tså är väl det smart att göra som på bilden. Gör de gamla pardörrarna till skjutdörrar.

Valet av närmiljö- trädgården utseende

Ja, nu har jag funderat på hur jag vill att min trädgård skulle se ut. Jag menar vill jag ha en som ser anlagd ut men stenar runt rabatterna och kanske färg koordinerat. Eller vill jag ha en som ser lite mer "vildvuxen" ut. Som är anlagd men det märks inte för att det ser ut som det alltid har varit sådär..  Personligen gillar jag när det ser naturligt ut.
Foto: Hemnets inspirationssida
 
Dagens tips: Har ni mycket brännässlor på er tomt? När ni klippt ner dem ta en bunt av dem och stoppa i en hink med vatten, låt stå i ca 1 vecka tills det luktar lite illa och vattnet ser ut som ett svagt te. Sätt ca 1 dl av det vattnet i er stora trädgårdsvattningskanna och vattna era blommor med. Ett naturligt gödsel till blommorna.  

Jag kan ha hittat devils bror

Foto: privat
Fotot ovan är en bild på Devil i kyrkbyn i Öjebyn för ett par somrar sedan.
Foto: privat Den här bilden på Devil är från min mobil, från i somras..
Foto: lånat från denna blogg Denna hund heter Kaiser. Jag vet att Devil har en bror som  heter just detta.. Och visst är likheten slående?!
Bröder??

I husköpartankar

Vi är ju i husköpartankar som kanske många vet (tjatar väl sönder era öron =P) Hur som helst så blir jag  fundersam på varför det ser så.. Jag vet inte.. Tråkigt ut i de flesta objekt! Plottrigt och rörigt i färgvalen. Som tur är så går ju sådant lätt att ändra med lite tapeter och kanske genom att slipa de gamla trägolven. Så det är ju potentialen jag och Andreas söker efter.  Det var bilderna under som fick mig att fundera på varför det ser ut så i Norrbotten. För dessa bilder är från en vacker lägenhet på Linné Göteborg. Otroligt vackert ljusinsläpp också!
Foto: alvhemmakleri.se

Krokus, ett tydligt vårtecken

En ny kategori kom ju till här på bloggen nu i helgen. "trädgård". Den kategorin är något som jag verkligen skapat för att komma ihåg alla mina ideér till hur jag vill att min trädgård ska vara i framtiden. Just nu är den bara i en startfas men inom sin tid kommer den förhoppningsvis vara fylld av tips på blommor som kan leva och må väl här uppe i norr och som jag vill ha i min framtida trädgård. Såklart kommer det säkert att krypa in mer än bara blommor. Men vad det är vet jag inte idag.
 
I alla fall så har jag hittat ett säkert vårtecken nu här uppe. Den första gröna växtligheten som jag brukar se varje vår. En söt och färgglad liten blomma.
Foto: Krokus
 
Snön ligger delvis kvar på marken. Men den lilla härdiga blomman Krokus är snabbast på att ta sig upp ur backen varje år. Denna vill jag ha på en solig vägg nära mitt framtida hus. Tänk så kul att få se växterna komma så snabbt i trädgården :)

Sommar i stugan

Att vakna 6.20 på morgonen och det är 5 grader varmt bådar gott. Nu är våren och sommaren verkligen på gång. Jag satt och funderade här på morgonen lite om olika projekt jag ska göra i stugan i sommar samtidigt som jag lyssnar på Ted Gärdestad på spotify. Mysiga projekt blir det. Jag ska tjära in ett par gamla dörrar som är på ladugården. Vi ska bygga en ny dörr till jordkällaren, denna ska också tjäras in och så ska det såklart rensas ogräs och jag och mamma ska fortsätta plantera på en sten. Vi började förra åren. Såklart så ska det solas och badas också, men jag gillar att göra saker, det är också avslappnande.
 
Foton: privata
På översta bilden är pappas stövartik Kira som ligger och solar på hundgårdens bro. På andra bilden har vi min hund Devil som står och spanar ut på gården och förbipasserande människor. Sen har vi bilderna på min och mammas plantering. Det är från början mammas mormor som hade en plantering här. När mamma berättade det för mig så gick jag dit och kollade på den övervuxna stenen och hittade faktiskt kvar lite plantor som ännu levde sen hennes tid <3 Där föddes den här ideén att återskapa den. Ska bli spännande att se hur allt mår i år.

Klassiska trädgårdsmöbler och vackra "ängsblommor" till trädgården.

Det finns så mycket som jag längtar efter. (Har lite problem att leva i nuet). Missförstå mig inte, jag har ett bra liv och är tacksam över allt jag har nu också men längtan efter friheten (och arbetet) som ett hus på landet ger är enorm.
 
Jag har trädgårdsmöbler som står i förrådet i mamma och pappas stuga och bara väntar. Det är gamla trädgårdsmöbler som min mormors lillasyster har haft så länge jag kan minnas i sin trädgård. Jag tror någon sa att hon köpt dem på en Nolia mässa någon gång för länge sedan (innan jag föddes i alla fall). Jag har så många fina minnen från hennes lummiga trädgård med körsbärsträden  och de godaste jordgubbar man kan tänka sig. Det är ett runt bord med fyra stolar i typ samma modell som på bilden under. Fast dom på bilden under har jag sett nu förra sommaren på Em möbler här i Piteå. Modellen på dessa möbler heter Byarum.
 
Foto: Ekerö möbler
 
Jag vill själv ha en lummig trädgård som inte känns "planterad" utan som att det alltid har varit lite vildvuxen men otroligt vackert med olika typer av blommor, lite som en vildvuxen äng.
Dessa tänker jag mig att ha kanske i en dikes backe som man ändå inte skulle orka klippa.
 
Foto: Rosa kungsnäva
Foto: Storklocka, finns både i vit och blå.
Foto: Toppklocka
Foto: fransk kungsljus (finns vanlig kungsljus också) I bakgrunden på denna bild ser man även lavendel sticka upp, en växt som inte kan övervintra här uppe i norr.
Foto: Blå blågull också kallad Jacobs stege.
 Foto: blågull i en vit version.
 
Alla dessa är växter som återkommer år efter år och som kan leva i den växtzon som vi har här uppe i Norrbotten.
 

Grönt är skönt! Marrakech-klinker i badrummet

Jag har en egen tanke på hur jag skulle vilja ha ett badrum. Kanske i mitt framtida hus? (när vi nu hittar det är en annan fråga). Bilderna har jag faktiskt hittat på expressen.se
Ljuslyktor från house doctor, kakel från Marrakech design, vattenkran och dusch från gysinge byggnadsvård (om jag minns rätt). 

Modboard till vår lilla toalett i stugan

Vi har en mysig stuga som andas 20-50 tal. Inredningen på vår lilltoa på övervåningen gör det också! Kanske för att inredningen är så gammal? (vet faktiskt inte). Den har då sett exakt likadan ut i alla år jag har levt, förutom toaletten som byttes ut för några år sedan. Hur som haver är det dax att göra om då vi fått vattenskada. Tur att mina föräldrar är där ofta så det upptäcktes tidigt och egentligen ingen större skada skedd. Här kommer iaf lite förslag på inredning i enlighet med stugans stil.
 
Prislista:
Vit bakelit dörrhandtag: 490 kr
Wc vred funkis 145 kr
Porslinstvättställ (just detta 2000 kr ,men finns en uppsjö av dem för 1500 också)
Lampett 425 kr/st
Holger badrumsskåp 2100 kr.   
 
dörrhandtaget, wc vredet och lampetten är samtliga från byggfabriken.com 
De vita bakelit dörrhandtagen är faktiskt likadana som sitter på toadörren just nu, men bakeliten är gammal och har spruckit. Tack och lov för byggfabriken.com som har sådana här roliga saker.  
 
Nu får mamma och pappa se vad de tycker och därefter avgöra hur de vill ha det i stugan.. Men jag tänker ljusa väggar och golv.. Men måste in på colorama eller nåt för att se på sådant.
 
Nu har jag varit in på colorama och hittat en fin vinyl tapet som faktiskt ser exakt ut som den tapet som sitter där, fast i blåa nyanser iställer för bruna.
Gabe stripe- French blue från Ralph Lauren. Men då hade jag istället velat sätta dit ett gult Holger badrumsskåp.

RSS 2.0