Läckra illustrationer till barnrummetVisst kan det vara roligt med lite annorlunda konst. Jag hittade dessa bilder på parlourhomeblog.com, länken direkt till bilderna har ni HÄR. Det var även vissa illustrationer som passade oss äldre. Min favvorit är nog den första och andra av dessa under.
bilder: parlourhomeblog.com


DIY för den bekväma, barnrum

Jag har inga barn själv, men jag har en systerdotter och min sambo har en systerdotter så det har blivit mer naturligt att gå i leksaksaffärer och titta på olika barnprylar. Där kommer även inredning till barnrummet in.

Eftersom jag och min syster båda har ett brinnande intresse för inredning så diskuteras det rätt så frekvent om just inredning till lilla Thildes rum. Här under är en rolig idé som kanske kan vara ett alternativ till vimplarna som ses i många barnrum och som passar både pojkar och flickor. Det finns andra motiv för dem som inte vill ha en robott. De bilderna hittar ni på min systers nya blogg och även vart dessa små godbitar går att få tag på och hur man går till väga för att göra dem.


Bild: http://blogg.familjenchristensson.se 


Inför sommaren 2012

When your down, köp nya skor :)

Här är mina nya sneakers från björn Borg.
I´m in love :)

En annorlunda trädgårdsstol

Vårsolen värmer bort snön och små blommor syns i vissa rabatter. Snart är det tid för trädgårdsmöblerna att komma fram igen eller bytas ut.
Varför inte köpa ekologiskt denna gång? Här är en läcker och annorlunda vilostol som har sina rötter i både Sverige och Finland. EcoChair  med sin ekologiska kudde och delvis ihopsatt med hamparep skulle passa fint i en grönskande trädgård.
Den skulle passa jättebra i vår stuga i alla fall :)


bilder: ecofurn.ee 
stolen med kudde kostar cirka 1350 kr styck. 

Jag har önskningar till stugan

I riktig "Emil i Lönneberga" anda


bilder: katthult.se (obs! inte bilder på min stuga)

Jag´och min familj har diskuterat lite sommarens planer för stugan. Mamma vill ha ett staket, jag vill också ha det. Ett i gammal stil målat med Faluröd färg :) Sen hade jag gärna målat om den gamla ladugården i faluröd färg också. Det är en mysig ombonad färg, lite förnimmelse om det gamla. Dessutom är den en bra färg också efersom den är vattenbaserad så kan ni där ute som är gravida ändå använda er av den färgen :)  


Bild: privat

detta är vår stuga, Tror det skulle bli fint med staket runt om. Lite mer ombonat.

Vår på vårt "nya" skrivbord

Skrivbordsprojektet tog längre tid än vad både jag och Andreas trodde, men det beror såklart på att det lades åt sidan då annat har prioriterats före.
Men här är i alla fall hur det såg ut innan. Klicka på länken.
Och här är efterbilderna.. Ser ni videkissarna på skrivbordet? Mys!

Bilder: privata.

Jag har inte bestämt mig om skivan ska få färg eller inte, så jag avvaktar sålänge, skrivbordslådorna ska få handtag i form av breda stora läderband (gammalt skärp). Alla datasladdar ska få flytta ner i en låda så jag slipper se dem. Men det är sånt som Andreas får fixa när han kommer hem.

Skrivbordet har förändrats ganska mycket sen före-bilden, vissa delar har tagis bort och andra har satts dit. Så det blev i princip en ombyggnad av det. Det var därför det tog så långt tid.RSS 2.0