20 tals charm med modern twist

Det vär väldigt länge sedan jag visade en lägenhet som är till salu. Denna gång (som oftast) är det en lägenhet i vackra Linné, Göteborg. Rår inte för det, dom har så bra smak där. Om jag hade hittat sådana vackra bjekt till salu här uppe så hade jag visat dem med.
Här har vi alltså en lägenhet som är totalrenoverad 2012. Köksinredning från HTH och vackra bevarade fiskbensparkett som har blivit slipat och betsat i en vacker mörk nyans.
Sen kommer det bilder på den vackra servic gången som är bevarad. Även här är det mörka besade golv. Inte fiskbensmönstrade som i kök och vardagsrum men dock i samma nyans som skapar en sammanhållning i lägenhetens golvyta. Ett smart trick för den som vill ha ett enhetligt, stilrent flöde genom hela sin bostad.
 Vill ni se mer av denna vackra lägenhet? Klicka på denna länk.
 

bird family

Köpte dess söta fåglar åt min systerdotter och åt min sambos syster dotter i julklapp. Söta handmålade fåglar i trä som kan pryda ett flickrum. Man kan nästan höra dem kvittra, så fina tycker jag att de är :) En modern version av babuschkadockor, babuschkadjur!
Finns att köpa på bla favoritsaker och bluebox. Vill man ha andra sorters djur så finns det och även i andra färger samt i färger som kanske passar bra i pojkrummet. En del av dem är i forgjuten plast om man har ett barn som vill leka med dem och är lite hårdhänt.  
Foton: bluebox

Vitt, vitt, vitt! Inredning som harmoniserar.

Ljust, trärent, vackra lampor och speglar från house doctor, vackert ! Och här uppe är det ganska lätt att få tag i en stock att göra ett sidobord av, eller varför inte placera flera tillsammans och göra ett vardagsrumsbord? Lampan är från Kartell och heter bourgie.
Foton hittade på google..
 

Solen strålar in i vårt gästrum

 
Foto:privat

Fotoväggsbilder, några av dem

Jag har pratat med mina vänner och med min syster för att försöka få reda på hur de tänker gällande bilderna i tavleväggen. De flesta verkar gilla svartvita bilder med tanke på att det ger det lugnaste intrycket och blir mest enhetligt.. Men jag vet inte.. Jag kan ju faktiskt styra bilderna rätt så mycket med photoshop. Funderar på att ge bilderna ett lungt, dovt intryck fast fortfarande med färg.. Några exempel under..
Foton: privata!
 
Men förstår ni hur jag tänker? Tre helt olika kort, tagna på helt olika tider på året och på helt olika ställen. Det dova, lugna ljuset tycker jag ändå gör att dom passar ihop och kommer att ge ett lugnt intryck på väggen.
Funderar vidare..

Tavelväggar i alla former och valörer

Jag håller på att skapa en fotovägg i vardagsrummet och innan jag valde vilken kulör jag ville ha på ramarna, vilken storlek och vilka bilder så höll jag nästan på att tappa suget då det är nästan för svårt att välja ibland. Möjligheterna är oändliga! Men ändå en kul grej som gör ditt hem mer personligt.
 
Man kan ju faktiskt göra det väldigt lätt för sig och köpa en "färdig" fotovägg. som i exemplet nedan. Tror även att jag har sett liknande fotoram på Village.
Foto: flexinredning.blogspot.se
 
Men här har jag även hittat en mall som man kan iaf ha i åtanke om man vill skapa en egen fotovägg. Bilderna ska gärna ha en rät linje att gå efter, väljer du att ha den uppåt eller neråt spelar ingen roll men ha en linje att få efter så blir det mindre rörigt intryck. Sen har jag läst någonstans att den största ramen ska du ha åt det håll som du vill ska ge störst intryck. För min var det exempelvis inåt i rummet bort från fönstret och en annan stor tavla jag har nära mitt fönster. Det är också bra att ha de små tavlorna längst ner som på bilden ovan. Detta för att det kan ge ett tungt intryck annars.
Foto: magdalenashem.blogspot.se
 
Ett annaat tips för att undvika onödiga hål i väggen är att göra mallar och testa sig fram.
foto: magdalenashem.blogspot.se
 

sommaren som andades kärlek

Lite bilder från min syster bröllop sommaren 2010
foton: privata
 
Iatället för en stor bröllopstårta som ingen ändå orkar äta upp så fick vi fantastiskt vackra och framförallt goda bakelser alá Leif Mannerström. Bröllopsmiddagen var på en av hans resturanger som ligger nere vid hamnen i Göteborg. Älskar min systers brudbukett, enkel stilren och vacker.  I det enkla bor verklligen der vackra. Har väldigt många vackra bilder på brudparet också men har inte frågat henne om jag får lägga ut dem så jag låter bli denna gång. Ha en trevlig lördagskväll alla.

Industriellt hemma hos Linda Åhman

 
Foton: skonahem.se
Linda Åhman är inredare och har viast upp sitt boende i sköna hems tidning. Jag tycker alltid att det är kul att se hur inredarna själva bor då de är duktiga på att ge andra tips på hur de kan inreda men man sällan får se hur de själva bor och gör i sitt eget hem. För fler fina bilder klicka på denna länk.

Tavelvägg och snygga golvlampor

Jag ska åka till Ikea någon gång denna månad.. Jag håller på vad jag ska köpa. Det blir fotoramar till min blivande fotovägg samt så funderar jag på att köpa en golvlampa att ha vid soffan och fotöljen i vardagsrummet. Men kan inte riktigt bestämma mig.. Här är några bilder på de jag funderar på. Foton: ikea.se
 

RSS 2.0