Varför denna rädsla för färg?

När jag sitter och läser mina inredningsbloggar så går trenden alltid kraftigt mot vitt, lite svart och natur-toner. Jag älskar också dessa färger, men undrar varför denna rädsla för färg? Färg piggar upp och ger ett rum dimentioner och känsla. Jag har själv gärna en vit bas, men älskar verkligen att sätta färg på grejer =) Mer nu än förr!

Färg är vackert=)


bild: allt i hemmet

Varför inte sätta en kul fondvägg någonstans? Jag har en turkos fondvägg hemma som jag absolut älskar, och jag är inte less på den än som jag var rädd att jag skulle bli när vi satte upp den. Man blir inte less om man verkligen älskat den från början.

bild: allt i hemmet
Varför inte skaffa en gul tapet? Jag personligen har aldrig gillat gula tapeter, men jag tror att det beror på att alla lägenheter som jag har bott i har haft gula 90-tals tapeter= Blää! Men det finns snygga moderna gula tapeter=)

bild: allti hemmet
Grönt är skönt, så är det bara=) Tänk vad extra kul det hade varit om den här gröna växten inte var det enda på denna bild som faktiskt hade färg! Nu vill jag inte ha ett galet Pippi Långstrump Hus, men allt behöver inte vara vitt och svart eller grått heller=)

bild: allt i hemmet
Däremot verkar det som att vi är ltie modigare då det gäller våra balkonger? Speciellt de små balkongerna, men kanske är det för att vi vet att det kommer att åka undan till hösten?


Våga mer färg säger jag=)

Middagstips

God vardagsmiddag=)


Mexikansk korvgryta

För 4 personer.

God och kryddig korvgryta.

 

Ingredienser

1 paket Chorizo
1 hackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 strimlad grön paprika
1 burk tacosås
1 burk majs
1 buljongtärning
2 krm timjan
salt
peppar

 

Gör så här

Skär korven i bitar. Lägg lök, vitlök, paprika, buljongtärning, krossad tomat i en gryta och puttra på svag värme i 8-10 min. Tillsätt korv, tacosås, majs och timjan. Hetta upp och puttra ett par min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och sallad.

 
Som sagt, ris till.. eller som jag gjorde, rotmos!

Rotmos

 

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4

Ingredienser

Gör så här

Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i bitar.

Koka upp vatten eller buljong, salt och pepparkorn. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter. Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.

Häll av spadet och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp.
Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick. Smaka av.


Nu händer det grejer

MDF-skiva, tyg och skumgummi är inköpt, nu ska jag bara sätta igång och klippa och klistra =)


RSS 2.0