bloggtorka

Andreas har nu åkt till Aitik än en gång och jag är totalt slut!

De senaste två dagarna har gått till att sova varje dag efter skolan fram till 8 tiden på kvällen. men idag blev jag väckt av telefonen, så nu får jag inte sova längre..
 
phu, bara att ta sig i kragen.

Hej Hopp=)

Nu har jag fått resultaten på min andra tenta, den som jag var tvungen att klara för att få gå ut på praktik, och jag KLARADE DEN=) Tjihoo!!

Nu är det inte sååå mycket kvar innan sommaren.. Slutspurten närmar sig!

Ha det bra!

stormsteg

Nu har våren kommit med stormsteg=)
det enda som är kvar av snön är de stora snöhögarna, och jag har börjat se blommor komma upp i rabatterna =)

Jag har fått nya löparkläder av Andreas =) Jag har verkligen världens bästa pojkvän! han vet att nu när jag pluggar hade jag aldrig haft råd att köpa dom själv. Det är funktionskläder, så inga mer bommulskläder när jag är ute och springer=))

Jag och hunden begav oss ut imorse på premiärlöpvändan i nya kläderna. Det gick super! Men det var Vaaarmt! för när vi startade på morgonen var det 8 grader och molnigt, ganska skönt när man ska springa, men efter halva turen kom solen fram och då blev det lite jobbigare för både mig och hund att springa. När vi kom hem och kollade på termometern hade det blivit 14 grader varmt, inte så konstigt att det blev jobbigt=P

toa- uppdat.

Mattan är inlagd!
såhär blev färgen på den:


En lite större bild. jag tycker att toan ser lite större ut sen mattan kom in.


Ganska smutsigt, men det ger inget att rengöra, imorgon kommer målarna!

Min älskling har kommit hem=) det känns som att han har varit borta i flera veckor!
Han är inte speciellt kul sällskap för närvarande.


Kolla vad lite skägg han har! Ovanligt men fint på honom=)

löpträning

Har precis kommit hem från en 6 km löptur med hunden. Jag sprang ju 9 km förra veckan, och denna runda är ju så mkt kortare så vi ökade på tempot. 6 km på 30 minuter=) Det är alltså 5 minuter per kilometer. Jag är absolut inte missnöjd, det är början på säsongen och mina tider är väldigt bra! Det ska bli kul att se hur det ser ut i slutet av sommaren=)

hur går det för er andra ute i vårt avlånga land?  blir det någon beach 2009=P

Vår-drömmarnas tid

Våren har anlänt, en med ljus värme och vårvindar. Idag blåser dom starkt, men det är bara bra för då kommer våren ännu snabbare hit. Den blåser hit =P

Våren ska vara en tid då man är lycklig, för mig har våren alltid varit en tid då jag är extra lycklig. Dock har en känsla smugit sig på de senaste åren, en känsla som bara blir starkare och starkare för vart år som går. Jag vill ha HUS!!

Det går inte just nu, jag pluggar! Men om 1,5 år är jag klar och hoppas på att jag får jobb snabbt. Vi ska kämpa och spara pengar så att vi har råd när vårt drömhus kommer.För något mindre än vår dröm nöjer vi oss inte med. Då är det bättre att bo kvar i vår lägenhet billigt och spara pengar.

Varför köpa något som man ändå egentligen inte vill ha?

Vi drömmer stort! Vi drömmer om nåt som liknar det här:(bilder hittade på :fotofinnaren.se)

En norrbottensgård, vacker utsikt, underbar naturmiljö och kanske en liten stuga eller rundloge på gården.

det ger en speciell känsla

Gamla foton alltså, å tänk att man kan få nya foton att se gamla ut. Jag tycker att det skapar stämmningbrainiac

jag har fått VG (högsta betyg på högskola) på en tenta som jag inte ens hunnit plugga till! =) jag har bara varit med på lektionerna! =) man är visst rätt så smart ibland ändå!=P 

kaos över helgen

ja, nu verkar det som att dom är klara hemma hos mig iaf tills på måndag!
Nu när jag har fått vara själv här hemma och tittat har jag sett små fina fynd som kan ge en ledtråd om hur slutresultatet kommer att bli. En jättefin golvlist i Ek och en golvbrunn i rostfritt som kommer att passa bra ihop med den grå mattan som ska in=)


Ja, byggdammet har lagt sig och nu är det väl dax för mig att städa.. jag vet att det kommer att bli skitigt och jävligt igen när dom kommer på måndag, men det är lika bra att hålla undan så blir det ändå mindre i slutändan ändå.


Jag tycker att toaletten ser så liten ut nu när det inte är någon inredning i den! mamma sa likadant, men vi får se om det blir bättre när den är klar=)

Det känns som att jag inte får något plugg gjort överhuvudtaget när alla byggkillar är här. Det ska bli skönt att få undan allt damm så att jag kan plugga ordentligt! 

Känns som att jag inte har fått något gjort på hela veckan =/

Men nu ska jag vara flitig som ett litet bi=)


 

Renoveringsbilder

Allt detta skedde på en och samma vecka (klicka för större bild.)
I detta skede är allt urplockat. (före)


Sen plockades lite mer ut!


Efter det blev det plastat, även på min älskade fondvägg som byggkillen också tyckte skulle plastas in, för att den inte skulle bli skitig=)


Titta vad dom hittade under golvmattan!


sen så blev det såhär! detta på en och samma dag!


Sen så blev mina djur och jag så less på allt oljud, så vi åkte till skelefteå och hälsade på mamma och pappa, när vi kom hem möttes vi av det här, ingen toalett, men ett golv iaf=)


Ja, och så mina fötter=P

Toalös!

Renoveringen av vår toalett har blivit påbörjad nu i veckan. Jag passade då pa att åka hem till mamma och pappa för att slippa höra allt oväsen.

Jag har kommit hem nu, en dag i förväg. Och jag hittar min toalett i hallen! jag får springa ut till tvättstugan varje gång jag behöver på toa! =/

Liiite får jag faktiskt skylla mig själv, för jag sa ju att jag inte skulle komma hem föränn imorgon. Men jag sa ju också att de var på morgonen så dom kunde ju ändå ha satt in toan.

Det har gått riktigt snabbt framåt! Bara sen tisdag har toagolvet hunnit bilas upp, rören läggas om och ett nytt golv är gjutet! Snabba gubbar är det=)

Jag ska lägga ut lite bilder så ska ni få se! Måste dock leta reda på sladden som ska gå mellan datorn å kameran först =P

Löprunda på 9 km

Nu är jag hemma i Skellefteå och ska strax bege mig ut och jogga, broarna runt! Sist jag sprang den vändan var i högstadiet! Men jag längtar, för på min runda så får jag springa över Sveriges älsta träbro. Lejonströmsbron går mellan stadsdelarna Sunnanå och prästbordet, nära den vackra landskyrkan.

Nu är det inte lika grönt som på dessa bilder, men jag hoppas att ni ändå förstår.
Om man ska springa, varför inte springa där det är vackert? där man kan drömma sig bort?
Förut var jag en sådan person som bara sprang på löpband, förjag tyckte att det inte var lika jobbigt, men nu ligger glädjen i att få springa ute i naturen med Hunden som sällskap =)

Fast idag blir det inte bara Devil som blir min följeslagare, utan även Kira, pappas hamiltonstövare.

Nu, lite intressant fakta om lejonströmsbron.

De första åren fick man betala en broavgift för att passera Lejonströmsbron, enligt följande:

  • En gående person - 1 öre
  • En ryttare med häst - 3 öre
  • Kärra dragen av en häst - 6 öre
  • Vagn dragen av ett flera hästar - 12 öre

1868 införde man hastighetsbegränsning över bron. Om man åkte eller red fortare än en gående kunde man få böta 5 riksdaler. Lejonströmsbron hade en gång i tiden påfarter av trä. Den totala längden var då 314 meter.

Ut i vårsolen och njut ni också =)Nu är det Efter springturen: det tog ca 1h.
Jag är supernöjd! det var jätteskönt ute i vårsolen =)

såklart att man måste dansa lite iblandreal 2 real - I like to move it

Vad sägs om en sån här

Till din hall Jessica?


Dom finns att köpa både i skellefteå och i Luleå!
jag hittade den här..

För du ville ju ha ett träd och min idé att göra ett var ju inte så poppis=P
Då är väl detta ett bra alternativ?

tjihoo för mkt fett i maten

Ja, LCHF fungerar. bort med kolhydrater och dit med fett istället!

Sen jag mätte min mage sist har jag förlorat 4 cm!
Nu känns det ju verkligen som att det går åt rätt håll. det är så kul att äntligen förlora cm där jag vill, jag har ju som sagt provat det mesta när det gäller viktnedgång, men det är bara sen jag började med detta som fettet runt magen börjat att försvinna.

förut när jag exempelvis provade camebridge, så tappade jag cm över hela kroppen, förutom just över "putmagen"  jag förlorade oxå en massa muskler så jag tappade totalt formen på kroppen=/

Men inte nu, nu orkar jag att vara lika aktiv trots att jag har ändrat min kost, jag ser det inte som en diet utan mer som en livstilsförändring.

Kanske blir det beach 2009 i alla fall=P


en speciell dag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Andreas födelsedag=)

Min söta älskling fyller 27 år!

idag ska det firas!

Ordspråk:
"Må du leva tills du blir 100 år, må de sista röst du hör vara min"


uppdatering socker

Det här var jättesmart gjort av mig! Jag har haft lite abstinens men det är ju ändå inte så att jag springer på affären och köper en massa godis. Eller joo, när jag åt mitt socker i filet var jag tvungen att ha en massa godis också, men nu har det inte varit svårt.

Filet i sockret är det som startar igång allt redan på morgonen.

vi får se hur det fortskrider.

däremot har jag märkt att jag är lite mer trött, men det går säkert över snart!


ja vet, totalt onödigt, men jag var bara tvungen=P


Död till sockret!!

jag har ett litet (hmm, mkt stort) socker problem!

så idag tog jag tag i det och hivade sockerpaketet i vasken=) det var skönt att se det sköljas ner där istället för ner i min mage (via fil som jag bara måste ha en MAsSa socker i) för ner i min mage och ut min mage är precis dit det far. Men inte nu längre, för finns det inget socker, så kan jag inget äta heller. Det underlättar min socker detox.
Måste säga att bara hiva bort det kändes som en liten seger i sig. =)nu jävlar ska de hända saker =P

Anledningen till att det hamnade under bra å ha kategorin, är för att det är bra att ha viljestyrka. Nu ska den inte svikta!

jag var bara tvungen=P

att lägga ut lite kort på Jeanette, hon är ju som så snygg=P och en naturlig blondin! de är inte ofta nu för tiden! ;)

jag tog bort de andra på kortet, för jag har inte deras tillstånd.Hon är ju som bara så söt! gulligt med lockar=)

Å perfekt i kroppen! smalare än såhär ska du inte bli! det är precis lagom, riktigt riktigt snyggt är det!

Visst är det?

Visst är det fruktansvärt jobbigt att ha borta saker?

jag letar efter ett medel som man ska smörja in skinsoffan med för att hålla den fin.. spårlöst borta..

jag letar efter en nagelklippare så att jag kan klippa kattens klor... spårlöst borta..

jag lovar att jag har letat igenom hela mitt hem.. fattar inte hur en nagelklippare bara kan försvinna? det finns ju minst tre i detta hem och ALLA är borta=/

medlet till soffan.. jag tror att det är dax att börja leta i förådet ute.. = omöjligt uppdrag! oreda till tusen där!I alla fall i min hjärna=/


nåt vettigare än så hade jag inte att säga idag.

RSS 2.0