nya inneboende

Vilgot och Reinar har flyttat in!

Bild: Holmströms blommor

Bild: cult design

Varje år köper jag en ny tomte, i år blev det två. Jag kunde inte låta bli söta Vilgot och Reinar=)

Jag längtar till tills jag får börja att julpynta, det ska bli extra roligt att pynta i år. Att få pynta vår nya lägenhet för första gången och ett rum mer än förut ska bli superkul.

Naturen inomhus

Jag älskar naturliga material, dova lugna färger såhär på höst- vintern. 
Linum Är kollektionerna precis som jag vill ha det! 

Det är något som jag tycker är alldeles underbart med dessa bilder, det fullkomligen strålar harmoni från deras press bilder.
Jag samlade ihop min a favoriter här under, titta och njut.
 

Min nya kompis :)

Ljussätt ditt hem av Kai Piippo. ICA bokförlag.Jag har precis fått hem den i brevlådan, och den har redan gett mig ideér  för ljussätningen i hallen.

Den finns att köpa på exempelvis adlibris.se och bokus.se för ca 200 kr (med frakt). Totalt värt enligt mig!

En närmare titt

Underbart!

Bilder: hemnet.se (Göteborg linné)

On my X-mas list

Kära tomten, jag önskar mig en Bourgi lampa som finns på svenska hem för ynka 2360 kr. snälla snälla snälla jag har varit jättesnäll i år ;)


Inspirationskollage

ibland hittar jag ett hem på hemnet där allting är rätt! Allt är precis som jag hade velat ha det men som jag inte har kunskapen att skapa själv. Men, jag ser och jag lär vid varje ny bild jag hittar=)

Dett är ett sådant hem, från hemnet.se såklart! Min största inspirationskälla.Mitt alldeles första kollage dessutom=)

Vit inspiration

Vitt ger ett stillsamt och vilsamt intryck för ögat. Men innan jag målar något vitt måste jag alltid fundera så fasligt mycket. Jag är alltid rädd att jag tar bort en del av själen hos den möbel jag ska måla. Jag pratar nu om linneskåpen som bor i vårt sovrum. Den ska inte målas ännu, men denna bild gav mig lite inspiration då den också har mönster som sticker ut, precis som vår har. Dessutom Älskar jag lampan som står på skåpen, och har önskar mig en likadan själv fast i genomskinligt.
Det syns kanske inte jättebra på bilden men jag gillar känslan i rummet så jag visar den ändå. Bilden kommer från hemnet.seFör den som är nyfiken, så finns fler bilder på min skåp här.

Men även här under.


Jag gillar att gamla skåp kan få en ny attityd.

Kolla bara på denna bild som jag har dragit fram ur mitt arkiv =)


Tyvärr! så minns jag inte var jag har hittat denna bild, men säkert är det bland mina bloggfavoriter där ute =)
 


Funderar på förändring

Blond eller inte blond?
Så.. hur ska jag göra?

Och säg nu vad ni tycker istället för att bara titta och sen gå härifrån =P

Litet kök kan också vara fint =)

Bild från hemnet.se (gbg innerstad)
Ljust och harmoniskt :)

Köket, före och efter

Ja, se själva =)
Tänk vad mycket lite tapeter, en glasskiva, en vit bänkskiva och lite belysning kan göra för ett rum =P
Jag är supernöjd över resultatet =)


Ja och en ny golvmatta, men det är ju inte vår förtjänst. Jag frågade bara om hyresvärden kunde byta ut den och det var inga problem=) 

Skaparlust

Nu när jag har som mest i skolan, har gått på högvarv sen halv sju i morse så räcker det ändå inte =) Kvällen kommer att bestå av att slutföra fas 1 av köksprojektet men också av att drömma lite=)

Jag har bestämt mig för att sy! Något jag inte har gjort sen högstadiet. Men med lite mät-hjälp av mamma ska det nog gå bra. Jag ska sy en vintergardin till köket hade jag tänkt med ett tyg som jag har älskat sen första gången jag såg det. Spira- Staden, i svart vill jag ha i vårt vita kök.
Bilderna är tagna från spiras hemsida.

Anledningen till att jag inte vill ha julgardinerna som vi tidigare år har haft är för att de är i gammeldags smårutigt rött och beige. Det känns inte riktigt som att de är i rätt stil till den krispigt vita väggen samt tapeten som ska vara istället för kakel i köket. Annars har den gardinen stor mysfaktor, men den får vänta tills vi bor i hus. =) 

Läsarens fråga- Min alltså=)

Jag följer en blogg vid namn hemmariket som drivs av en tjej vid namn Charlotte Bladh. Idag har hon premiär för en ny kategori, den heter "läsarens fråga" Och jag fick äran att vara den första som fick min fråga besvarad =) Det gäller vårt badrum som ska renoveras av fastighetsägaren. Men som trots det behöver inovativa lösningar i form av förvaring! Denna lilla toa är bara på 3 kvadrat! Men nu efter att ha fått Charlotte´s hjälp så känns det inte längre som att det kan vara en omöjlighet att få den mysig=)

här är förebilderna, som jag har snott av Charlotte, men eftersom det är på min egen toa så tror jag inte att det gör något;)


Gå nu in på hennes blogg och läs alla smarta ideér som hon hade angående denna lilla toa=)


Här är en del av de inovativa ideérna hon hade till toan


För er som har varit hemma hos mig så kanske ni vet att den runda mattan har jag redan i exakt den färgen=)

Tack igen Charlotte=)

Bättre sent än aldrig=)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1990447/skildrandetankarbloggse?claim=zqq4724dpt9">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jag har börjat följa alla mina favoritbloggar på blogglovin=)

RSS 2.0