Vilse...igen!

Jag har verkligen inget lokalsinne! Den här gången gick jag vilse i skogen! Mkt läskigare då man inte kan fråga renarna om vägen.. Jag var ute och sprang med Devil på en skogsväg då han sätter iväg in i skogen, jag hör honom skälla bara en bit in så jag går efter för att hämta igen honom och helt plötsligt så är jag borta... Som tur var så hade jag min svärmor inte så långt borta och hon hittar igen mig=) annars vet jag inte vad som hade hänt.. kankse hade jag fortfarande varit vilse i skogen?!

var sak på sin plats.

Det är så roligt att slänga saker! jag har precis rensat ut en massa papper från skrivbordet det ger mig en liten kick av att se hur fint det blir och över vilken bra ordning jag får=)

hemma mys...

Idag är jag ledig från jobbet, det ska bli så himla mysigt att bara få vara ute på balkongen och sätta alla mina små blommor och min lilla mini trädgård i bruk.. Jag måste plantera om allt och köpa två nya krukor till tomaterna och gurkan.. Det är så himla typiskt att jag har så dyr smak! Även om jag ser två olika saker (spelar ingen roll omdet är kläder eller prylar) så är jag jävligt duktig på att alltid välja den dyrare.. varför är det så?!

Jag är medveten om att jag inte har skrivit så mkt om träning som jag tycker att jag borde göra.. men det är svårt att få inspiration när jag själv inte kan träna för tillfället.. Jag känner att min kropp i nte riktigt är redo ännu.. men jag ska prova bege mig ut i helgen då jag får tillbaka min hund..

sommarjobb..

Jag har börjat sommarjobba, som personlig ass. som jag alltid gör..

I år är det annorlunda, jag har träffat en brukare, som verkligen får min motivation till sjukgymnastplugget att öka.. Jag skulle så gärna vilja träna denna tjej, jag tror att hon har så mkt mer kapacitet i sig än vad hon eller någon annan ens kan ana.. Kroppens förmåga att läka är otrolig, och jag tror inte att någon vet hur mkt den egentligen kan klara av!

Uäk!

Min kompis har skickat bilderna på mig när jag var 17.. Först å främst så ser jag ut att vara 12 år, sen så är jag inte ett dugg lik mig själv! Jag tycker att mina ögon är större nu.. dom var väl inbäddade i fett eller nåt! Nää, alltså jag måste fundera på om jag ska lägga ut det här på internet..

minus 10 kg?!

En kompis till mig hade varit hemma hos sin mamma och tittat på kort, hon hade hittat kort på oss då vi var ca 17 år gamla.. Då hade jag inte pikat i min vikt men jag var på god väg, och om jag inte minns fel så höll jag in magen på det kortet också..  Jag uppskattar att jag har gått ner ca 15 kg... vi får se om jag är modig nog.. att lägga ut en före och efter bild på mig sjäv..

Mitt "efter" är inte klart ännu, men det skulle ändå vara kul att ha två kort brevid varandra.. Bara jag vågar!


Abstinens...

Tyvärr har det gått så långt för mig att min träningsabstinens har börjat att gå över.. jag vill inte! Jag ska börja träna lite försiktigt nu igen innan jag får tillbaka min hund från svärmor, så att jag vet att jag orkar med allt det han kräver.. Sen blir det stenhårt resten av sommaren!

Är det?

Är det inte någon där ute som har bra tips på recept där maten inte är stekt?! nyttig mat... jag har total torka på det här hemma...

Min fortsatta nyttiga tid är framför mig.. jag har ätit lite onyttigt nu i helgen.. inte bra för min mage.. jag tog måtten och det visar sig att den fortfarande är lite svullen.. nu gäller det att vara försiktig så att den får tid på sig att vila.. Jag ska höra med doktorn om det är okej att jag får börja träna igen.. eller om det på något sätt kan göra någon skada. Jag hopas att det är okej! för jag vill inte tappa allt som jag har kämpat för!

Midsommar hemma hos mig (typ)

I år har vi gjort något annorlunda, vi var i mina föräldrars stuga, huuur mysigt som helst!

Jag älskar att vara där! om det inte vore för att det är så långt bort från allt som jag är van att ha runt mig så skulle jag lätt kunna bo där.. Det är en mysig väldigt levande by =) Byaföreningen har satt upp en bastu vid sjön som alla får nyttja, bara man frågar i tid ! Som vi gjorde=) så vi hade den för oss själva heeela midsommar helgen!

Killarna fiskade om dagarna medan vi tjejer bara tog det lungt och njöt av ledigheten..

Jag kunde ju inte dricka någon alkohol, men det gör inget.. jag slapp ju bakfyllan!

God mat och roligt sällskap, kan man egentligen begära mer?!Blogg-torka!

jag kommer inte på något bra att skriva eller ge tips och dylikt som handlar om träning.. total blogg-torka! fast med tanke på vad jag har varit med om det senaste så är det kanske inte så konstigt.. jag har haft lkite för fullt upp med mig själv..

Hoppas att det släpper snart!

det är knäppt...

Alltid när det känns som bäst med träningen så kommer det olyckliga incidenter emellan som stoppar mig.. Men jag ger inte upp.. jag ska fortsäta träna!! Fast nu har ju mitt dumma gymkort gått ut oxå! =(

meningen med dropp..

Dropp ska se till att man inte är hungrig och att man får vad man behöver för att överleva utan att äta eller dricka, det är också meningen att man inte ska gå ner i vikt när man går på dropp...

Andreas tyckte att det var konstigt när jag berättade det för honom på sjukhuset, så han ställde sig och läste på min glukos-dropp påse (det finns massor med olika sorter) på en liter var det 845 kalorier, och jag fick ju dygnet runt, jag var aldrig utan dropp. Jag tog för givet att jag inte skulle gå ner i vikt av det eftersom det gjorde jag inte sist!

Men då var jag inte lite fysiskt aktiv heller, jag gissar på att min förhöjda ämnenomsättning har varit och gjort så att nu när jag ställde mig på vågen, så har jag på en vecka gått ner 3 kg.. Det kan väl inte vara i vätska , när jag har fått vätska dygnet runt!

Det är säkert mina stackars muskler som har fått ta stryk =( vi får se om jag märker någon skillnad på kroppen när svullnaden på magen har lagt sig och jag får börja att träna igen.. 

Just nu känner jag mig som en tung buffel! jag kan inte ha mina kläder för att magen är så svullen så jag går runt i mjukis här hemma..

+8 cm i svullnad i midja
+8 cm svullnad runt mage


Tillbaka..igen..

Jag som lovade att jag skulle vara aktiv i min blogg igen.. men så ville inte ödet!

I tisdags råkade jag utför, en väldigt smärtsam sak..

Akut bukspottkörtelinflamation.. Lite info om vad jag har fått gå igenom kommer här!

Symtom

Magsmärtan vid bukspottkörtelinflammation kommer snabbt, på fem till tio minuter. Det gör mycket ont högt upp i magen, under vänster revbensbåge. Ibland strålar det onda ut i ryggen, mellan skulderbladen. Magen blir utspänd och öm. Den sjuke är blek och kallsvettig, kan bli illamående och kräkas. Besvären liknar dem vid akut hjärtinfarkt eller brustet magsår.

Källa: http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3171


Behandling

Akut bukspottkörtelinflammation går oftast över av sig själv, men man brukar bli så dålig att man behöver vårdas på sjukhus. Ibland kan sjukdomen bli livshotande.

Man får inte äta eller dricka tills inflammationen har läkt, vilket brukar ta några dagar. I stället får man vätska och salter direkt i blodet genom dropp, och smärtstillande medicin.

Om man behöver behandlas längre tid får man också näringslösning, ibland direkt i blodet eller genom en slang ner i magsäcken, en så kallad sond. Ofta får man även antibiotika.

Var det en gallsten som orsakade sjukdomen, så brukar gallblåsan opereras bort vid ett senare tillfälle.

Källa:http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=28302

Min gallblåsa är bortopererad förra året, jag dricker inte så mkt alkohol... så tyvärr vet dom inte varför jag fick detta...

Jag spydde som en gris å mådde pyton! en utredning om varför jag fått detta är på G.. hoppas bara att jag får ett svar  och en lösning så att jag slipper få igen det!


Anna Skipper--diss.. sorry men så tycker jag..

Alltså, nog för att jag gillar underhållande TV, men någonstans måste det ju ta stopp! Anna Skipper mobbar ju personerna som är med i programmet! Sen så har hon ingen utbildning i ämnet, det enda hon är, är coach.. Men den utbildningen vet vi ju inget om heller..   Jag blir helt chockad! Inte trodde jag att man kunde göra sådana program utan att ha en bra utbildning i ämnet!

läs mer om det på: http://www.expressen.se/1.433464


Hon är bara 39 år gammal!
Jag har alltid trott att hon är typ 50!

dagens bild

[röv.jpg]

säg vad ni tycker=)

blogg

Jag har varit ute på internet och kollat på olika bloggar, det verkar vara i mode att skriva om sin vikt och träning och sådant för att hjälpa sig själv för att gå ner i vikt. Vissa blir jag mycket stolt över när jag läser, för dom kämpar verkligen mot en riktig övervikt och de vinner=) Andra börjar jag bara fundera över varför de gnäller när de är ca 160 lång och väger ca 50 kg! de bara gnäller och klagar över sin kropp och hur ful och äcklig den är, dessa människor tycker jag synd om, som inte förstår bättre än så..

Jag är inte överviktig, men jag är inte riktigt nöjd ändå.. det är bara ren fåfänga=) men ni hör inte mig gnälla och klaga över det heller.. Tycker ma inte om något med sig själv, så gör något åt det eller acceptera det.. Fast ska ni göra något åt det! så gör det rätt! Inte hålla på och svälta sig själv å sådan skit!

Hej hej! =)

Jag har verkligen inte skrivit på ett tag.. men som sagt jag sitter här i Göteborg hemma hos min syster =)

Vi har haft en underbar vecka med sol och värme! jag har bara tränat en gång denna vecka..

Ja just ja!! jag berättade ju tidigare att jag skulle fara på syrrans gym och träffa en personlig tränare, jag lovade också att jag skulle berätta vad jag tyckte om han och hans kunskaper.. om han lärde mig något nytt osv..

Alltså, till att börja med så sa dom som jag pratade med att han hade 25 års erfarenhet. Han är inte tillräckligt gammal för att ha så lång erfarenhet inom personlig träning! han var max 35 år gammal! så de tyckte jag var falsk marknadsföring, fattar dom inte att jag kommer att genomskåda det när jag träffar honom?!

Han sa rakt ut när jag frågade om löpning: Ehhh alltså det kan jag inget om!

- Nähä, men du är ju personlig tränare, går de inte igenom det på utbildningen?

Iaf så började han att greja i en massa papper för att hitta ett träningsprogram för löpare. Ni vet ett sådant som man kan få genom ex Fitness magazin.. dåligt tycker jag, eftersom det verkligen inte är medräknat något om var jag står nu i träningen.. sen så visade han lite hur löpbanden fungerade och så gjorde han ett försök till att berätta om återhämtning efter träning.. det slutade med att jag berättade för han hur det går till.. men jag fick iaf träna och springa benen av mig gratis! =)

Vi ska hem imorgon, då kommer mitt bloggande att återgå till sitt normala igen!

natti. 

känn ingen sorg för mig.. piteå

Det har varit en hektisk dag idag..

Jag har hunnit vara på stan idag, tvätta, slinga hårtet, städa och packa allt, tror jag iaf.. det som vi inte kom ihåg kan inte ha varit så viktigt ändå.. så diskuterar vi iaf!

jag kanske ska tilägga att det var Jenny som slingade mitt hår, och lite av det som vi tvättade, fick vi tvätta hemma hos henne för någon elaking stal vår tvätt tid!

däremot hittar jag inte min sportbehå! =(

nu ska jag fortsätta att hispa över vad jag kan ha glömt!

kram.


RSS 2.0