Årets första bad

Nere i Pite älva =)

Oj så skönt!

Jag, Anderas, Devil (vår hund) , jimmy och Jeanette har badat i älven idag. det var första doppet för i år för mig=) skönt att vänta rätt så länge ändå så man slipper frysa bort när man ska bada!


Jag i princip skrek JA! i telefonen när Jimmy ringde och frågade om vi ville hänga me! Jag har jobbat hela dagen och svettats som en tok ute på altanen i värmen=P

Ja, på mitt jobb får man sola på dagarna ;) så är det att vara assistent där jag jobbar, bada och sola med brukarna är kul, och att fara ut på picknick är också en höjdare=) 


undra hur sommaren ser ut för resten av alla studenter i Sverige?

Tjingeling!


Jobb jobb jobb

Jag hinner aldrig skriva här tycker jag!

Jag ska bättra mig! men samtidigt, jag har inte så mkt att berätta nu.. Förutom att det går bra på jobbet och jag trivs=)

Skriver igen närjag kommer på något bra=)

ha en underbar sommar!

Lilla fröken Ninni

Min lilla söta katt alltså..

hon har blivit steriliserad idag, usch så dåligt samvete jag har!

Min lilla fröken har panik här hemma.. hon är så orolig.. Hoppas att det går över snabbt, så hon slipper!

dagens gärning

Min dag har inte haft en bra start. jag har varit upprörd och arg sen klockan 8. Men sen bestämde jag mig för att gå över till en liten tant som jag är granne med. hon har en liten hund som heter Leo. Han hade väldigt långa klor och väldigt mkt päls kring tassarna.

Normalt så brukar hon gå till veterinären och ge honom kraftigt lugnande för att de ska kunna klippa hans klor. Men det kostar denna lilla tant 1000 kr per gång! Det tycker jag är hutlösa priser!!!

Så jag gick dit och klippte klorna på honom och trimmade till hans tassar åt henne.. Jag tycker att det är fruktansvärt onödigt att droga ner en hund när det är totalt onödigt. Med lite tålamod och tjurskallighet (+ kunskaper jag lärt mig av att se Cesar Milan) så var det inte speciellt svårt=)


sen så fick ju hon sällskap ett tag och fick en chans att prata lite om saker som bekymrar henne i sitt liv.

Jag tycker att man ska ta sig tid till de gamla, man kan lära sig mkt.. och tänk vad trevligt du själv skulle tycka att det var om du vore gammal och aldrig hade några besökare + att din man ligger på sjukhus..

Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

rosa ros

jag har varit ute på min kvällsprommis med vovven.. plötsligt i vår promenad så stannar jag upp! En ljuvlig doft av ros når min näsa.. jag tittar åt vänster och vad får jag se, en otroligt vacker rosa rosbuske


jag plockar lös några knoppar och tar med mig hem. dessa har fått flytta till en vacker vit och genomskinlig skål och några andra rosknoppar hamnade på väggen i en ljusslinga jag har=)

mys!!

Kvinnors syn på sig,sin kropp

Är det så konstigt att den är snedvriden på något sätt för de flesta unga kvinnor?

När dagens ideal är superskinny size zero?

Jag personligen tycker att det är äckligt att vara så mager!Mitt drömideal är att en kvinnas kropp ska se sund ut dvs lagom mkt fett lagom mkt muskler, det ska synas att man rör på sig.

Många brukar väl säga att lagom är tråkigt, men i detta fall håller jag verkligen inte med.

En annan sak som gör vår syn på kroppen snedvriden kan väl också vara att många av oss inte håller en och samma vikt eller mått under månadens gång! vi går upp och ner sväller upp och ner, hit och dit hela tiden!

Ja, det är ju naturligt för en kvinna att svälla inför mensen.. men det gör det inte roligt för det!
Alla är ju olika, vissa har drabbats hårdare än andra..

jag tillexempel, jag kan gå upp ca 3 kg i vätska innan mens, jag sväller ca 7-10 cm i midjan.. Är det då så konstigt om jag inte har så bra koll på min kropps utseende? När den aldrig är likadan...

Vissa dagar i månaden kan jag ha vissa kläder å andra inte.. det är lika deprimerande varje gång, och jag verkar aldrig lära mig att det är hormonerna som styr detta heller!

think about it!



bokat och klart!

Nu har jag bokat allt till vår semester klart! inklusive resan till stockholm!

Vi får en dag i stockholm city också=)åhh så kul jag och Andreas kommer att ha=)

längta längta längta!

supersött!

gå in och läs på denna bloggen=)

http://mymilktoof.blogspot.com/

Nåt gott till sommarmaten

Basilikapesto

Beskrivning av recept

Pesto är en italiensk sås med basilika om du missat det. Gör egen äkta pesto med detta recept. Färsk basilika växer så det knakar i många trädgårdar och är vanlig i butiken. Tillsammans med pinjenötter, parmesanost, olivolja samt vitlök blir den pesto. Genialiskt gott med spagetti. Passa på och gör en burk att ha i kylen. En röra som är god också till färskpotatis, grillat eller rostad på baguette.

Ingredienser till recept

  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g parmesan
  • 3 dl pinjenötter (eller skållad mandel eller solrosfrön)
  • 1 liter löst packade färska basilikablad (blad från cirka 4 krukor)
  • 3 dl smakfull kallpressad olivolja
  • 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar

Tillagning av recept

  1. Skala vitlöksklyftor och riv parmesan. Vitlök, nötter, parmesan och basilikablad ska finfördelas. Krossa i mortel, matberedare eller finhacka för hand är alternativen. Klassiskt är mortel och snabbast går matberedare. Rör sedan i olivolja och smaka av med salt och vitpeppar. Förvara i burk med lock i kyl. Några matskedar kokvatten kvar i pastan gör att den blandas bättre.

Italienskt är gott=)


sommartider hey hey!!

Sommartider...

Jag har haft ännu en underbar start på dagen =) Jag vaknade utvilad och fräch, åt lite mat och begav mig ut i det fria för att springa med devil =) (ca 45 min) när jag kom hem la jag mig på balkongen och solade ett tag, sen gårdagens middag till lunch och in i duschen..

jobbar ikväll, 16.45 - 22

ha en underbar dag=)



Avslutningssången jag sjöng i 6an=)

sommarlovstider

Ja, då var mina sommarlovstider över för detta år.. jag fick 4 hela dagar=P idag är min första arbetsdag.. vi får se hur det går.. ähh nog går de bra!

inatt sov jag faktiskt otroligt bra! men en nyinbäddad säng och nystädad lgh brukar ha den effekten på mig=)

Still!!

Fortfarande är jag som en påse nötter=P totalt slut efter tentorna! jag kan inte sova ordentligt på nätterna mitt huvud vill inte riktigt stanna av! jag hoppas att detta ändras snart för jag är såååå trött!

sen, närjag inte längre är det, så kommer jag att bli lite roligare här.. jag lovar=P


neeej!

Nu klockan 10 är sista tentan för terminen sen är det lov! det är en praktisk tentamen som jag inte alls känner mig förberedd på! därav neeej!

förut har jag varit så nervös vid tentor att dom alltid gick åt skogen! Men jag har varit superduktig och fått bort det=) förutom... nu är det tillbaka, kankse beror det på att jag inte vet vad jag ger mig in på, att jag känner attjag inte är tillräckligt förberedd..

eller så är det bara så att det har varit lite för mkt i veckan! jag har haft 5 tentor hitills, + ett seminarie (examina den me) och idag blir det ännu en till tenta...

jag sover inte på nätterna och är trött som ett psyk hela dagarna, trots detta har jag pluggat som aldrig förr!


Jag tror att min kropp säger stopp nu.. att det är därför jag är så konstig i kropp och knopp?

vi får se hur jag mår efter tentan...

Damit! krasch!

Råkade just riva söndermin favorit skål från steninge slott! White Line heter serien.

här är en bild på den=(

Ähh! jag får helt enkelt köpa en ny! för utan denna vackra skål vill jag inte vara utan.. den kan fungera som bålskål, salladsskål, och so jag skulle ha den nu ikväll... fylla den med vackra blommor! men nu blidde det inget sånt=(

bra start på sista veckan=)

I skolan för denna gången alltså!

Jag har precis skrivit en tenta som handlar "om äldres rörelsehinder"


Den var superlätt =) alltid en skön känsla att ha på en tenta!

RSS 2.0