jag har funderingar på inredning

Det är som bara en sak som fattas i vårt vardagsrum nu, och det är ett vitrinskåp.. Men jag och min sambo har haft svårt att bestämma oss! Jag gillar inte att ha för mycket öppna hyllor då det kan se plottringt ut och tar bort harmonin som jag försöker skapa i rummet..
 
Fast det kanske inte blir så plottrigt när det bara ska vara genomskinliga glas i det =) Jag har även ett krav på lite lådor så att jag kan lägga servetter, ljus och löpare i den.. för där de ligger nu är inte speciellt passande!

Vad sägs om den här?!

 
från svenska hem.

I totalt massiv ek! inget fanerat som det var på en annan jag såg, som dessutom var dyrare! 3000 kr dyrare?!

darling

jag fick vackra rosor av min älskling igår=)


skolan

Det här går ju inte.. så fort tankar om skolan börjar att komma upp i huvudet på mig så börjar jag att må illa! Igår när jag låg och sov hade en kompis som går i min klass skrivit till mig och sagt att nu börjar det att dra ihop sig.. När jag såg det kom illamåendet.. jag är helt enkelt inte redo att gå tillbaka till skolan föränn jag har fått bort mina rester.. ledsen Erika.. men jag tror inte att vi kommer att börja i samma klass i höst, jag är inte redo. Jag måste göra vad som känns bäst för mig. och just nu är det inte skolan. Jag följer mina känslor för ett bättre välmående istället. så att jag kan må bättre.. hoppas bara att det går.. jag ska ringa till skolan och se efter.

hmm

Är det så att allt alltid beror på mig? det tvivlar jag starkt på..

Inget alls

Hur länge ska det här pågå?

Fortsätter det mycket längre till så drar jag mig ur..

Jag tål ganska mycket. Men fortsätter det länge till så är det inte värt det längre..

helt otroligt!=)



You gotta love these animals!

När motivationen sviker

Vad ska man då göra?

Lägg upp en plan, följer du inte den så ska det ske direkta konsekvenser! Sådana som är så allvarliga att du inte viker från schemat igen..

Skriv en lapp och sätt upp på kylskåpen, där ska det stå varför du började göra det du gör! det behöver inte nödvändigtvis handla om träning eller kost.. det kan vara en plan om det mesta.. men grunden till hur du lägger upp det är densamma!

Sätt även upp vad du får när du har uppnått ett delmål.

Har du svårt att hålla dig till planer du har lagt upp för dig själv?! Se till att få hjälp av en pojkvän eller kompis som håller lite koll. Sen är det också en bra idé att fundera över varför du aldrig följer saker till slutet!

Sluta att ha ursäker för att inte göra det som är bra för dig själv och för det som du vill uppnå!

För att få det man vill ha krävs arbete! så kavla upp ärmarna och sätt igång!


Jag har gjort det nu! nu har jag bestämmt mig för att gå ner de sista kilona som jag vill bli av med! jag uppdataterar er om det sedan.. idag var min första dag! passande efter Piteå dansar och ler helgen ;)

10 sätt att få din sambo att träna

jag har tidigare fått frågor om hur man ska få sin pojkvän/flickvän att börja träna.. Nu har jag hittat några svar i nyaste fitness magazin.

Enjoy

1. bli bokmal
Ge killen en inspirerande träningsdagbok i födelsedagspresent. Han kankse kan hitta lite inspiration bland bladen.

2. Tajma åldern
Inget kan vara så läskigt som ett kroppsåldertest för den otränade. Ta med din kille och testa hans fysiska kapacitet- han kommer garanterat vilja sänka siffran. Speciellt om den blir sämmre än din.

3. Pavlos hund
Ur många aspekter är din sambo ganska lik en hund- vi lovar. Bjud hinim på najs käk efter träningen några gånger cvoh se där. Bara genom enkel betingning har du lyckats få honom att förknippa träningen med något gott och roligt. Förhoppningsvis har han redan nu fått blodad tand och tycker att själva träningen är toppen också.

4.Kunskap är makt
Samla ihop den forskningen du kan hitta om träning och hälsa oh stick sedan en bibba papper under sambons näsa. Svart på vitt- så här mycket bättre kommer du att må av att träna.

5. Anmäl honom
Det kan låta hårt, men ibland är det enda raka att anmäla honom och dig till ett lopp. När du sedan hat berättat för omgivningen om planerna kan han inte backa ur med stoltheten i behåll.

6. Avskräck
Häng upp den allra sämsta och fulaste bilden du har på din sambo, mitt på kylskåpsdörren. Det kanske kan få honom på andra tankar. Obs! Fungerar bara  för okänsliga typer. Vi vill inte fylla på komplexkorgen.

7. Inspirera
Berätta om hur du mår av att träna- alla fördelar du kan komma på. Men tänk påa tt det är en fin linje mellan att inspirera och bli tjatig- din sambo måste vilja förändra sin stillaittande tillvaro också.

8. Resa a lá fitness
Föreslå att ni åker på en aktiv semester i år istället för att bara glassa i en solstol. En organiserad yogaresa kankse passar? Eller en cityweekend i London med besök på ett glassigt gym?

9. Pimpa hemmet
Köp hem fitnessboll, gummibans coh lite hantlar. Sedanär der bara att starta igång hemmagymmet coh säga till sambon att - det här är kvalitetstid.

10. Spendera
Når ingetannat fungerar- köp ett gymkort åt slöfocken. Kanske till och med ett pt- paket, för att cverkligen få musklerna att börja jobba. Men det kräver förstås att du har lite extra resurser stoppade i fickorna.


källa: fitness magasin nr 8 augusti 2008

jag tycker personligen inte att man ska leka en massa hjärnlekar med sin sambo, ett förhållande bygger på ärlighet! jag tycker att nr 6 är direkt olämplig!! så ta det här med en nypa salt!

som sagt! det här är inte något som jag personligen tycker att man ska göra... men rätt så kul att läsa ändå ;)

träningsverk- så underbart!

jag tänkte fara och bada idag med Devil! =) det finns nog bara han som gillar att simma lika mkt som jag gör! Sist vi hade varit och simmat så hade jag världens träningsverk!!! det var länge sedan jag hade det, löpningen och inlines ger mig inte det längre!

Trots det så ska jag nog ta en löprunda ikväll! som sagt nu när jag verkligen har tid för hunden så tränar vi två ggr per dag!


Oprah

jag såg ett intressant avsnitt idag på Oprah Winfrey..

Det handlade i stort om att vill man gå ner i vikt så måste man ha det fint och ordnat runt om sig, för då blir det lättare att ha ordnat även kring maten. de sa också att för att ha fint och ordning så gäller det att respektera sina saker, för när man gör det så respekterar man även sig själv!

Det passar ju utmärkt eftersom jag och min sambo har en rensningsdag idag.. En STOR rensningsdag, min sambo har precis åkt för att hämta en släp så allt som ska till skroten ska rymmas =)

ja vet att det kanske låter lite knäppt, men jag absolut älskar att städa och göra fint hemma=)

I feel with you

"Och i alla fall för mig så är mitt socker beroende mycket värre och svårare att sluta med än rökning. Det är inte lite skillnad i heller, sluta rökning var jätte lätt gemfört med att sluta med socker. "

Citat från en blogg på nätet! jag förstår exakt vad denna tjej menar!

Jag har samma problem! skulle de inte vara lite fränt att gå till en hypontisör å få denne att få bort det! precis som jag såg på 3an för nån dag sedan!

träning

Snacka om att jag har varit duktig i veckan! jag har precis avslutat ett 12 h jobb-pass, jag har jobbat sex dagar denna vecka! och på grund av det så har min hund fått varit ensam väldigt mkt! så jag har varit ut 30-40 minuter varje morgon med honom! vi har löptränat, promenerat och åkt inlines! på eftermiddagen har jag bara tagit en kortare prommis å på kvällen har det blivit en timmes färder, fast ibland längre då vi har varit å simmat! så för mig har det blivit två träningspass per dag!

På 6 dagar har jag hunnit med 12 träningspass.. å veckan är inte slut ännu!

Fuck

I lost! vår tävling alltså!.. jag satt på jobbet hade precis gett glass till de boende å så hade de andra i personalen satt fram glass åt oss också, jag hann stoppa de i munnen å svälja innan jag ens hann tänka efter! Fuck fuck fuck! de va ju inte meningen att förlora! de ä ju inte därför man går in i en tävling..  aja jag ringde iaf åt jessi å erkände direkt. Så ärlig var jag iaf!

inga badkrukor här inte! ;)

Jobb, till halv fyra idag, sedan middag och iväg på ett badställe där hundarna lekte å simmade med oss i över två och en halv timme..

fast jennys valp blev rädd då hans baktassar inte rörde botten, så jag fick hoppa i å rädda han en gång! men sen gick det bättre!

Jag och devil simmade väl mest, Jenny hade lite problem med att doppa sig=) tills i slutet då alla brems kom och tvingade henne=)

Devil är trött och slut å nöjd=) ja me! god natt!

Frisserad

Äntligen! jag har hittat en bra frissa som förstod exakt hur jag ville ha det och som inte var rädd för att vara ärlig och tycka till om mina ideér. Dessutom var hon riktigt grym på att klippa och till ett rimligt pris också! Äntligen är jag nöjd med min frisyr!

Jag införskaffade en ny produkt oxå
 - Bed Head Small Talk

denna produkt tar bort det frissiga i håret, tillsätter fukt, skyddar håret mot värmen från hårblåsen och platt tången och luktar gudomligt fruktigt, jag tror att det ska vara blåbär den luktar. Jag tycker att den luktar godis.


En härlig känsla

Jag har haft en rest i skolan, en ganka löjlig sak egentligen! En liten sammanställning av några övningar vi fick ha i basal kroppskännedom. Jag skulle reflektera över mina känslor och tankar krig dem osv. Det tog ca en timme att skriva! Jag har dragit på det nu i ett år! Otroligt löjligt av mig! men skolans press kan göra att de minsta grejerna verkar oändligt stora!

diet tävlingen

det var en riktigt bra idé den här  tävlingen, jag har aldrig tidigare tänkt på hur mkt jag småäter på kvällarna! å nu kan jag ju inte det! å bra är väl det, jag har redan gått ner ett halvkilo!

En tävling=)

jag och  Jessi har en liten tävling på G=) i två veckor kommer det att se ut såhär:

Matregler:
*Minst tre mål om dagen
*Ät aldrig efter kl 19 (vid något undantag om du blir bjuden på middag)
*Vid måltid ska det vara halva tallriken med sallad, med undantag à frukost.
*Ät vid fasta tider, 2-3 h mellanrum
*Ät en frukt eller lite smoothie till mellanmål
*Ljuger du för din medtävlande så ljuger du i slutändan bara för dig själv.




Absolut förbjudet de närmsta två veckorna:
Chips
Ostbågar
Godis
Choklad
Kolsyrad dricka
Glass
Friterad mat
Halvfabrikat mat (Findus)
Mjukt bröd
Juice gjord på koncentrat
Grönsaker från koncervburkar
Pizza
Hamburgare



Vid Vinst:

*Vinnaren får en present av förloraren + Ett väl förtjänt lite större ego =)

Vid det fallet om båda skulle klara sig:

*Avgörs tävlingen i vem som har minskat mest i cm över hela kroppen.

Dagens träning

Nu har jag kommit igång igen=) Med träningen då såklart=)

idag blev det inlines igen, det är skönt med lite variation så att jag inte bara springer jämt. Sen så har jag bestämt mig för att när jag jobbar inne i stan (6km hemifrån) så ska jag sluta vara så slö å ta bilen! hädanefter blir det cykeln=) lika bra att passa på när det är varmt å skönt ute! sommaren är ju inte så lång!

Inlines vändan: 40 minuter
mage: 10 minuter
rygg: 10 minuter
armar: haha så gott de gick;)

mage, rygg och armar är i syfte för uthållighets-styrketräning, jag kör endast med min egen kroppsvikt.

ett till delmål uppnått.

Förra sommaren köpte jag en jätte söt kortärmad skjorta på carlings rean, den har små puff ärmar och passade då inte alls på mig! Den var för tajt över magen.. Alla säger ju att man inte ska köpa kläder som är för små för att sen när man aldrig kommer i dem så blir man bara ledsen och besviken.. 

Men jag gjorde det iaf, och bestämde mig för att en dag skulle jag komma i den. Och nu idag så provade jag den igen, och den sitter perfekt! =)

Nu är det väl bara mina fornarina jeans kvar, första målet är bara att få igen dem, andra är att de ska sitta perfekt=)

 

att må bra=)

Hemma hos oss.. Jag försöker att skapa ett hem som är rofyllt och harmoniskt.

Hitills idag så har jag städat, för det går inte att få riktig ro föränn det är ordning och reda. sen så har jag utökat planteringen på balkongen, vi har nu också smulgubbar=) Det är en blandning mellan jordgubbar och smultron. stora som jordgubbar men smakar som smultron! kan det bli bättre?

Jag och Devil har också gått på promenad med en massa papper och kartonger som skulle slängas, självklart gick vi till pappersinsamlingen som ligger bara en liten bit bort. =)

jag hade tänkt att jag skulle fara ut på en löprunda idag också, men allt kan man ju inte hinna med..

Det jag nu prioriterar är att bara göra saker som får mig att må bra=)

running in the sunshine..

och i blåsten.. jag har verkligen tappat formen, jobbigt var det.. inte för benen! men för andningen= konditionen.. Satan att det ska gå så fort att bli av  med den=/ men då har jag ju varit väldigt inaktiv den senaste månaden oxå (inte frivilligt!) 

Jag körde då iaf slut på mig och på hunden.. han spydde t om. när han kom hem! stackare, de är inte bra att bolma i sig för mkt vatten direkt efter att man har sprungit! Iaf så fortsatte jag att träna när jag kom hem, körde ryggövningar tills jag höll på att dö och så körde jag slut på magen och armarna också.. det jag måste börja träna mer är gluteus.. den har ockås blivit lite mer "slö"  ;)

damit! jag önskar at jag hade sluppit bli sjuk så att jag bara kunde ha fått fortsätta med min träning.. Jag hatar att måsta ta uppehåll och förlora allt jag har kämpat för..

men eftersom uppehållet var så kort så kommer det säkert snabbt tillbaka.


wiii

Min enda lediga dag denna vecka är idag, jag ska fara ut och springa, vi får se hur det går.. men jag ska hålla mig till vägar jag kan så att jag inte springer vilse! haha..

keep the weight off!

För att gå ner i vikt och hålla den, så är det fakiskt inte gym-besöken som är det viktigaste.. Självklart hjälper de till men den viktigaste faktorn är faktiskt att öka sin vardagsmotion! Att se till att ta trapporna istället för hissen, att gå eller cykla till jobbet istället för att köra bil och så vidare.. Det kanske tar lite längre tid, men i längden så är det absolut värt det!

Min vardagsmotion är väldigt hög nu igen då jag har fått tillbaka min älskade hund =)

Vi går en 30-40 minuters promenad varje morgon innan jag far på jobbet, sedan tar vi en 30 minuters promenad när jag kommer hem, och så en kortare sväng på kvällen..

Eller som igår! då for vi och badade jag,Devil, Jenny och Hogan.. jenny hade inte med sig sina badkläder så det blev jag som for ut som simmade med hundarna! helt underbart sedan var jag och Devil så blöta så vi bestämmde oss för att gå hem, det tog ca 30 minuter..

Svenska folket blir bara mer och mer stillasittande både i jobbet och på fritiden. Väna om din hälsa! Se till att du inte är en av dom.


RSS 2.0