Vi är med stol!

Det var de här stolarna som jag har pratat om i det tidigare inlägget:) Äntligen fungerar bloggen igen!De ska göras om litegrann, men eftersom de är så gamla som de är så väljer vi att inte måla dem.. Det är halm i sitsen och allt utom tyget på stolarna är i orginal..

Senare idag ska jag berätta om en ny inredningsbutik där man kan få tag på stolar som dessa, + andra vackra och glamourösa ting. Det verkar som (enligt bloggvärlden) att gamla rokokomöbler är påväg tillbaka i mode. även soffor!

jag har en inspirationsbild som visar vad man skulle kunna tänkas göra med dessa vackra möbler.
Dessa typer av möbler som finns på inredningsbutiken som jag ska berätta om sedan:)


Är det inte bara så att det lyser glamour! :)

Går det att blanda?

Nu fungerar ju fortfarande inte blogg.se som den ska..Jag hoppas att någon vänlig själ hjälper mig med mitt problem..


Vi ska sätta ihop en matsalsgrupp, vi har 5 rokokostolar med öppen rygg som är som rundade i ryggen, de är i ett väldigt mörkt träslag som vi funderar på att behålla då stolarna är från 1800 talet. Dock fick jag nu erbjudande att köpa lite "nyare" rokokostolar som har en tygtäckt rygg och som är i ett ljusare träslag.. Dessa stolar får jag till ett bra pris! Men kommer det att se dumt ut?

Finns det en möjlighet (och i så fall hur?) att göra de nyare stolarna mörkare så att de matchar..

Hur ska jag göra?

köpa eller inte köpa? 

Varför?

Varför är inte problemet fixat ännu? jag har försökt lägga ut bilder i 3 dagar nu! =/

Vad är problemet?

Varför fungerar det inte att lägga ut bilder på bloggen Arghh! jag har ju inlägg att publicera!

Det finns inget vackrare...

...än naturen, så varför inte plocka in en del av naturen i inredningen?
Med naturliga material som trä i sin rena form och lite grövre tyger skapar man en skön känsla av natur.Hemma i skellefteå-town

Det här med tapeter känns ganska så viktigt. En tapet kan totalt förvandla ett rum så därför ville jag åka hem till föräldrarna för att få lite hjälp med valet.. Mamma älskar sånt här och har längtat till att få se hur vi funderar. Men jag får vänta några timmar till då hon har jobbat natt och måste få sova.

Men det ger tid till att åka på Svenska hem, mio och em här i stan:) speciellt svenska hem längtar jag efter då den affären inte finns i Piteå.

Som det är just nu så känns lägenheten ganska så mörk och dyster och sliten. Men allt detta kommer att ordna sig jag önskar bara att jag hade lite mer tid innan skolan börjar om att ängna åt vår nya lägenhet.


Den här hallen har jag alltid älskat, jag vet inte om ajg skulle göra likadant själv (mest troligt inte) men den ger ideér.


Bild: skonahem.com

Exempelvis att lysa upp golvet, att ha en stor spegel som förstorar hallen och att välja några färger och hålla sig till dem. En sittyta som är fräch och ljus, och så vidare. Allt detta skulle gå att genomföra i den hallen som vi kommer att ha.. Dock är jag fortfarande fundersam över var vi ska hänga ytterkläderna.

Nya lägenheten före renovering


Detta är alltså före besiktningen på lägenheten och före den är officiellt våran.. Men jag säger bara det, det kommer att ske förändringar!

VardagsrummetDet är ett stor vardagsrum, men att se det omöblerat känns det så litet. Frågan är hur man ska inreda med denna vinkel i rummet?Vardagsrummet sett från fönstret.Just nu finns det en ful svart-brun-guldig fondvägg på en och en halv vägg. Dörren leder in till lilla sovrummet och man ser även öppningen till hallen.Jag älskar detta gamla vackra parkettgolv:)Vardagsrummet sett från balkongdörren. (Med lite av de förra ägarnas möbler).Här har vi en till vinkel i vardagsrummet som jag inte vet vad vi ska göra med.

Stora sovrummetStora sovrummet är GULT! (Det finns inget jag hatar mer!) Dörren på bilden går in till vardagsrummet. Denna vill vi sätta en skiva för, ta bort listerna och tapetsera om i. Om vi får det omtapetserat för bostadsförmedlingen vet jag inte, men jag hoppas det då tapeten är skitig och det är stora hål i väggen.Andra sidan av stora sovrummet. Gult är verkligen fult alltså! denna bild är taget från mitt i rummet. Vi kommer att ha ett ganska stort sovrum :)

Lilla sovrummetDetta rum har lika vackra golv som vardagsrummet. (fula golvliser dock!) Jag undrar om vi kankse kan få även detta omtapetserat då det är en fettfläck på den mörkare tapeten (?!).Här finns det gott om garderober, och jag hoppas att en bokhylla kommer att passa då dörren in till köket ska sättas för.En dubbelgarderob som jag också hoppas kommer att bli målad (hoppas att alla garderober blir det så att vi slipper). Jag hoppas även på att insidan kommer att bli målad. Annars gör vi det då vi har kvar vitfärg sen vi målade vår gamla hall.Sovrummet sett från fönstret.
Nya lägenheten - före renovering

Detta är alltså före besiktningen på lägenheten och före den är officiellt våran.. Men jag säger bara det, det kommer att ske förändringar!


Hallen- Lägg märke till bristen av avhängningsyta!Välkommen till hallen med de hemska tapeterna och fula dörrarna!
(Drapperiet  och lampan är de förra ägarnas!- fult ja vet!)Just nu känns hallen trång och hemsk, men lite målafärg kan göra mycket!
I hallen är toaletten (första dörren till vä) andra dörren till vänster är ett superlitet förråd
Sedan är det tre garderober på höger sida.Vid dörren sitter ett element och proppskopet är infällt i väggen (tack och lov!)
Det superlilla förrådet i hallen. Jag har tänkt att lägga in en matta på golvet, ett enkelt sätt att göra den frächare.


KöketDenna fagra matta pryder nu köksgolvet.. Den har vi redan blivit lovade att få utbytt:)Ja, köksbänkarna är olika höjd, dock har vi blivit lovade att få även detta fixat:)
Här är verkligen känslan av 40 talet kvar med plåt istället för kakel. Även detta kommer att bytas ut.
och jag vill ha nya dörrhandtag, tack och lov för IKEA


Eftersom detta kommer att höjas upp i normalhöjd så kommer bänkskivan att bytas ut också:)
I skåpen är det mörkt och dystert, Vi ska fråga om de kan måla upp dem, känns mer hygieniskt så! Gör inte dom det, så gör vi det! (har färg över sen ett projekt jag hade i vår nuvarande lgh).En dörr från köket in till lilla sovrummet, denna har vi tänkt att sätta för, ta bort listerna och tapetsera om. (Pappas smarta idé).
Såhär har de förra ägarna haft det. Vi har tänkt att sätta in ett barbord.Dörren in till köket!

Flera skapar en

En blandning av dessa

Rottweiler

Jämthund

ÖstSibirisk Laika
 och..

Schäfer

skaparDen här underbara killen:) som tror det eller ej men han är faktiskt till hälften en rottweiler.

Det är vår underbara kille:)

Tidsbegrepp

Tiden går fruktansvärt långsamt idag.. Kan det bero på att jag steg upp 06.30 tillsammans med sambon? Han åkte till jobbet och jag gick ut med hunden. Vad ger det att försöka sova när jag inte är trött?

Eller beror det på att jag sitter här och försöker småplugga och lära mig något nytt fast det bara känns som repition och som att jag inte lär mig något. Jag kan det som redan, fast jag måste plugga, suck=/

Eller beror det på att vi ska åka till den nya lägenheten i eftermiddag efter klockan 17? och att vänta är superjobbigt. Den här gången åker kameran med!

En ny kategori ska komma på bloggen:) "Nya lägenheten före" och sedan mest troligt en eller flera till kategorier vid namn "Hemma hos oss -hall" och så vidare:) Skulle det inte vara ganska läckert att göra sina egna klädhängare i hallen? Vi har ju funderat på att ha ett litet skogstema hemma.

Eller varför inte ta in ett helt träd?

Ja ideérna är många.. vi får se vad som kommer att hända. 

Vi diskuterar mycket just nu:) Det är så kul att Andreas också bryr sig om inredning. Det blir verkligen vårt hem:)

 


Är det bara jag?

Eller ser inte den här hallen bara helt underbar ut?!


Vidare har den här personen valt att tapetsera även vardagsrummet likadant.

Fast jag förstår inte varför människor envisas med att trycka upp alla möbler mot väggarna!

Jag tycker att den här tapeten är superfin. Fast att tapetsera vårt vardagsrum med den vet jag inte om jag orkar, med all mönsterpassning och så när vi har så högt i tak så går det bara att få ut max tre våder per rulle, så det skulle bli så dyrt.. Men något fint har vi i åtanke:)

Bilderna kommer från hemnet.

En fråga bara..

jag ser att ni är inne och läser min blogg, men varför säger ni inte något? Vilka är ni? Lämna en kommentar säg vad ni tycker, alla tankar är välkomna:)

Inspiration matsal

Vi har funderat länge och tillslut kom vi fram till ett beslut, Vi ska ha ett fyrkantigt bord, mest troligt vitt högblankt.. Men eftersom vi inte kan hitta något bord som passar oss bägge så ska vi bygga ett eget :)
Här kommer iaf några inspirationsbilder till vårt kommande projekt. Dessa bord finns att köpa på Ilva.se


Vidare så har vi tänkt att bryta av med svarta stolar, gamla stolar som vi renoverar (ska bara få tag i 8 st likadana först :/ )

Men jag har hittat några på disponenten.se som är typ vad vi är ute efter och i rätt färg dessutom:) Dock skulle jag välja ett helt annat tyg på stolarna. De två stolarna kostar ca 1500 kr och stolen med fuskfårskin kostar 900 kr. Däremot skulle jag vilja att mina stolar var i en ganska matt svart färg.


Jag hittade även den här typen av stol i nyproduktion på Ilva.se

De kostar ca 2699 kr styck! På tok för dyrt för min smak, men kul att se hur snygga stolarna blir med lite färg på dynorna:)

(Tryck på den bild du vill förstora).

Flyttpackning pågår!

Underbart, knäppt nog så har jag faktiskt längtat efter att få börja packa ihop våra saker och RENSA! Igår satt jag och kollade igenom alla mina skolpapper för att se vad jag ska ha kvar och vad som kan slängas.. Egentligen, vad ger det för mig att ha kvar en massa gamla tentor från miljoner år sedan (känns det som) som jag har klarat och inte tittat åt efter det?

Jag har ju kvar mina böcker! Är det något som jag blir osäker på är det ju bara att läsa i böckerna. Och vad ger det att ha kvar gamla studiehandledningar och och handskriva anteckningar som jag ändå har bättre och snyggare på datorn?

Nä, jag har rensat som tusan och det känns som en tyngd har tagits bort från mina axlar :)

Däremot bor jag tillsammans med en sån här->

Som jag gör mitt bästa för att lära om=P Men min söta darling tycker att det Äär superviktigt att ha kvar skolpapper sen vi gick gymnasiet (7 år sedan) och att reklam- broschyrer på traktorer från 90 talet är suuperviktigt att ha kvar=P

Han är söt den där killen, för han får verkligen panik när jag försöker att slänga saker ;) Men oj så jag älskar honom och så vi har skrattat nu när vi har packat i helgen :)

Föresten så har jag varit in till skolan och skrivit några gamla tentor.. Vissa lärare är verkligen värdelös på att skriva tentor, jag måste uppriktigt ta och klaga =/

aja nu hade jag inte nåt mer att säga. Baj

Inspiration

Nu inför flytten så har jag så många funderingar på hur vårt nya hem ska se ut, då vi för det första har mer plats, fler rum och högre i tak.

Här kommer iaf lite av mina funderingar.. De flesta bilderna är hämtade från hemnet, rättare sagt göteborgs innerstadsoråde.. Det är som att alla fär har superbra smak:)
 

Jag har ideér alltå fån vilket tyg vi ska ha på matsalsstolarna till hur våra saker ska placeras, till hur vi ska tapetsera och vad vi ska göra med vårt stora sovrum. :)

Mitt vackra hem

Jag har hittat en blogg där ägaren drömmer om norrland och som beskrkriver mitt hem på ett otroligt romantiskt sätt.. Det är väl så att när man ser det varje dag så tar man det för givet.. Norrsken, ljust hela nätterna på sommaren, en vacker miljö med otroligt trevliga människor i.. Jag älskar mitt hem och de underbara människor jag har runtomkring mig. Tack för att ni förgyller mitt liv=)

Jag ville lägga upp en massa vackra och underbara bilder, men gissa vad! jo, blogg.se tjorvar.. ovanligt? nee

Jag hatar att skura!

Annars har jag inget emot att städa och ha det fint hemma, men just att skura är så fruktansvärt trååkigt!

Jag damsugar hellre varje dag än att skur en gång i veckan... Hmm=/

Nu måste jag gå och skura golven, jag kan helt ärligt säga att jag ine minns sist vi skurade golven här hemma.. Äckligt, ja vet!

RSS 2.0